Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2024,
10.56

Osveženo pred

3 ure, 18 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,46
Uživajmo poletje Uživajmo poletje YouTube Alen Vitasović

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2024, 10.56

3 ure, 18 minut

Slovenci na YouTubu trenutno največ poslušamo to pesem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,46
Brajde | Foto Posnetek zaslona/YouTube

Foto: Posnetek zaslona/YouTube

Če je še niste slišali, pa jo zagotovo kmalu boste: trenutno najbolj vroča skladba med slovenskimi poslušalci na YouTubu je hrvaška poskočnica Brajde.

Slovenci smo poleti tradicionalno zelo naklonjeni dalmatinskim napevom, letos pa je slovenske poslušalce obsedla pesem iz drugega dela Hrvaške – iz Istre.

Na platformi YouTube je namreč že nekaj časa na vrhu lestvice najbolj vročih (trending) skladb v Sloveniji pesem Brajde, ki sta jo posnela istrska glasbenika Lima Len in Alen Vitasović.

Poslušajte:

Skladba je v dobrih treh tednih na YouTubu zbrala že več kot 1,6 milijona ogledov, ob poskočnih ritmih pa je Slovence in druge podobno misleče narode nedvomno prepričala z besedilom.

Hvalnica brajdam in rujni kapljici ima med drugim verz "Daj dva gemišta, ne pitaj ništa" oziroma "Daj dva špricerja, ne sprašuj nič", s tem pa sta Vitasović in Lima Len (njegovo pravo ime je Alen Kozić) očitno zadela v srce poslušalcev.

Alen Vitasović in Lima Len | Foto: Posnetek zaslona/YouTube Alen Vitasović in Lima Len Foto: Posnetek zaslona/YouTube

Alena Vitasovića se sicer slovenski poslušalci verjetno spomnijo po hitu Ne moren bež nje iz leta 1993, po tem pa se je dolga leta boril z alkoholizmom. Pred nekaj leti se je odločil za zdravljenje in takrat tudi odkrito spregovoril o težavah z alkoholom. "Alkohol ne izbira ne po statusu, ne po narodu in ne po spolu. Zagrabi lahko vsakogar," je dejal za hrvaško revijo Story, "najlažje se je posmehovati, a mi ni žal, da sem spregovoril o tem."

Trendi Priljubljeni pevec med nastopom padel z odra #video
Znani slovenci poletje
Trendi Kje se soncu nastavljajo znane Slovenke in Slovenci? #foto
Ne spreglejte