Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
14.58

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

film The Beatles

Sreda, 21. 2. 2024, 14.58

2 meseca

Prihajajo štirje filmi o slavnih Beatlesih, vsak član bo dobil svojega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
The Beatles | Film bo "edinstveno vznemirljiva in epska kinematografska izkušnja; štirje filmi s štirimi različnimi perspektivami, ki bodo pripovedovali eno samo zgodbo o najslavnejši skupini vseh časov". | Foto Guliverimage

Film bo "edinstveno vznemirljiva in epska kinematografska izkušnja; štirje filmi s štirimi različnimi perspektivami, ki bodo pripovedovali eno samo zgodbo o najslavnejši skupini vseh časov".

Foto: Guliverimage

Slavna četverica legendarne britanske skupine The Beatles bo zaživela tudi na velikem platnu. Vsak član skupine bo dobil lasten biografski film. Vse štiri filme bo režiral Sam Mendes. V kinematografske dvorane naj bi filmi prišli leta 2027, je v torek sporočil Sony Pictures, eden največjih filmskih studiev na svetu.

Mendes, ki je med drugim režiral Lepoto po ameriško ter dva filma o Jamesu Bondu Skyfall in Spectre, je povedal, da je "počaščen, da pripoveduje zgodbo o največji rock skupini vseh časov".

Kot so še sporočili iz Sony Pictures, je tokrat prvič, da so založbi Beatlesov, še živeča člana skupine Paul McCartney in Ringo Starr ter družini pokojnih članov Johna Lennona in Georgea Harrisona dali dovoljenje za prikaz celotne življenjske zgodbe skupine na velikem platnu in glasbene pravice za film.

Oppenheimer
Trendi Napoved Oskarjev? Največ nagrad bafta je pobral Oppenheimer.

Film bo "edinstveno vznemirljiva in epska kinematografska izkušnja"

Film bo "edinstveno vznemirljiva in epska kinematografska izkušnja; štirje filmi s štirimi različnimi perspektivami, ki bodo pripovedovali eno samo zgodbo o najslavnejši skupini vseh časov", je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala sorežiserka in britanska producentka Pippa Harris.

Vse od razpada skupine leta 1970 družini dveh članov skupine nista dovolili, da bi celotno zgodbo The Beatles ovekovečili na filmskem platnu.

Priscilla, film
Trendi Je bil Elvis spolni predator?

Skupina razpadla leta 1970 po plodnem sodelovanju

The Beatles so napovedali razpad skupine aprila 1970, šest mesecev po izidu albuma Abbey Road in mesec dni pred Let It Be. Pred tem je desetletno sodelovanje med McCartneyjem, Lennonom, Harrisonom in Starrom prineslo 14 najbolje prodajanih albumov, skoraj milijardo prodanih plošč in več filmov, a nobeden ni prikazal celotne zgodbe skupine.

O Beatlesih so sicer doslej že posneli številne dokumentarce, kot je serija The Beatles: Get Back v režiji Petra Jacksona.

V zadnjih letih se na pretočnih platformah in v kinematografih vrstijo dokumentarni in biografski filmi iz sveta glasbe. Film Bohemian Rhapsody je tako pripovedoval zgodbo o skupini Queen, film Elvis je prikazal burno življenje Elvisa Presleyja, zgodbo Tine Turner so predstavili v filmu Tina, kako je Elton John osvojil svet pop glasbe, je prikazal film Rocketman.

Preberite še:

Jaafar Jackson
Trendi Prvi prizor iz filma o Michaelu Jacksonu, igra ga njegov nečak
The Beatles
Trendi Izšla je nova in "poslednja" pesem Beatlov: tako zveni #video
Joker Out
Trendi TikTok ostal brez glasbe Taylor Swift, The Beatles in tudi Joker Out
Ne spreglejte