Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2024,
10.11

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Žiga Virc RTV Slovenija TV-serija

Ponedeljek, 3. 6. 2024, 10.11

2 tedna, 3 dni

Posneli novo slovensko serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
serija Poklicani | Glavni igralki Suzana Krevh, ki igra Mio, in Lara Vouk, ki igra Alešo. | Foto Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Glavni igralki Suzana Krevh, ki igra Mio, in Lara Vouk, ki igra Alešo.

Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Na zadnji majski dan so končali snemanje nove serije Poklicani, ki jo bodo na TV Slovenija vrteli v začetku prihodnjega leta.

RTV Slovenija je v izvršni produkciji Studia Virc posnela novo izvirno slovensko serijo Poklicani. Serija v osmih delih bo na male zaslone predvidoma prišla v začetku prihodnjega leta v nedeljskem osrednjem terminu na TV SLO 1.

Režiser serije Žiga Virc in scenaristka Iza Strehar sta zasnovala serijo o odtujenih sestrah, ki se morata po sili razmer zopet zbližati. "Serija zajema širok nabor družbenih specifik, ki jih imamo v Sloveniji, in ravno zato je bila pisana tukaj in zdaj za slovensko občinstvo z mislijo na to, kaj se v Sloveniji dejansko dogaja. To pomaga pritegniti gledalce, da jim je vsebina blizu," je o seriji povedal Virc.

Režiser serije Žiga Virc | Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija Režiser serije Žiga Virc Foto: Adrian Pregelj/RTV Slovenija

O čem govori serija?

V centru za obveščanje 112, kjer kronično primanjkuje osebja, Aleša neutrudno rešuje krizne klice zaradi poplav. Njen že tako napeti vsakdan se še bolj zaplete, ker se domov v Slovenijo nepričakovano vrne njena odtujena sestra Mia, ki ne ve, kaj bi s svojim življenjem. Mia se želi vseliti k Aleši, kar dodatno zamaje že tako nestabilen Alešin položaj. Aleša se spopada z naraščajočim strahom pred izgorelostjo, bori se s svojimi čustvi, da bi ohranila profesionalno zbranost med nudenjem pomoči različnim ljudem, ki kličejo 112. Mia pa ugotavlja, kako njena preteklost vpliva na njeno sedanjost, in skuša najti svoje mesto v tem svetu. Serija pripoveduje o ponovnem zbliževanju dveh sester ter o razgibanosti in stresu dela v centru za obveščanje, o temnih in svetlih plateh našega vsakdana.

V glavnih vlogah nastopata Lara Vouk (Aleša) in Suzana Krevh (Mia), ob njima pa igrajo še Tines ŠpikManca DorrerAndraž Jug, Ana UrbancUroš PotočnikŠpela RozinNataša Burger in drugi.

Preberite še:

Žiga Virc in Iza Strehar
Trendi "Slovenci smo dokazali, da znamo kmečke upore delat’" #intervju
Poslednji heroj
Trendi Partizani, imamo problem!
Ne spreglejte