Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2013,
21.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Perpetuum Jazzile koncert turneja

Petek, 1. 3. 2013, 21.10

8 let

Perpetuum Jazzile spet po svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vokalna skupina Perpetuum Jazzile bo jubilejno, 30. obletnico ustanovitve praznovala na turnejah po Združenih državah in Nemčiji.

V mesecu novembru bodo Perpetuum Jazzile jubilej zaokrožili s spektaklom v ljubljanski dvorani Stožice. Poleg tega bo zasedba prihodnji teden izdala nov videospot za aranžma Abba-Medley, je napovedal menedžer skupine Boštjan Usenik.

Perpetuum Jazzile bo svojo drugo turnejo po Združenih državah Amerike začel 5. marca, izvedli pa bodo 15 koncertov, med drugim v Clevelandu, Jolietu in Milwaukeeju, kjer je tudi močna slovenska izseljenska skupnost.

"Dvorane, v katerih bomo nastopali, sprejmejo med 1.000 in 2.000 ljudi," je povedal Usenik in dodal, da v sklopu promocije sodelujejo z lokalnimi časopisi, radijskimi in televizijami postajami, nastopili pa bodo tudi v jutranjem programu Fox TV. "Turneja bo precej intenzivna, saj bomo v 23 dneh naredili okoli 8.000 kilometrov," je pojasnil. Na turneji bodo po besedah Usenika ohranjali značaj zasedbe.

Umetniški vodja Perpetuum Jazzile Peder Karlsson je dodal, da so pripravili nekaj novih pesmi, med njimi tudi nekaj izvirnih aranžmajev. Karlsson jih je pripravil v sodelovanju z izvajalcem beatboxa Sašom Vrabičem in tenorjem Samom Vovkom. "Za kateregakoli glasbenega ustvarjalca je po mojem mnenju pomembno, da ima svoje kompozicije," je še povedal in dodal, da bo ameriško občinstvo po svoje tudi testno."Na ameriškem občinstvu bomo preizkušali novi repertoar, da bo, ko pridemo nazaj v Slovenijo, izpiljen," se je pošalil Karlsson.

V obdobju med septembrom in decembrom poleg koncerta v Stožicah zasedba načrtuje še turnejo po Nemčiji, kjer bodo pripravili 20 koncertov, prihodnji teden pa bo skupina predstavila videospot za Karlssonov aranžma Abba-Medley, ki ga je zrežiralPredrag Rajčič.

Ne spreglejte