Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Perpetuum Jazzile nastop turneja

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 10.25

8 let

Perpetuum Jazzile nastopili v newyorškem gledališču Gramercy

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska vokalna skupina je sinoči v newyorškem gledališču Gramercy ponovila premierni uspeh iz junija leta 2011, ko si je v istem gledališču njihov nastop ogledal tudi Danilo Türk.

Občinstvo je z navdušenjem pospremilo koncert, na katerem so fantje in dekleta zapeli tudi dve slovenski pesmi, sicer pa so peli v angleškem jeziku.

Vodja skupine Boštjan Usenik je dejal, da so v ZDA doživeli izjemen sprejem in se pripravljajo tudi na nove turneje. S koncerti želijo prepričati čim več ljudi, da govorijo o tem naprej, in si potem na naslednji turneji povečati krog poslušalcev.

Letošnjo turnejo po ZDA je skupina začela 5. marca s koncertom v državi Tennessee, nadaljevala pa v prestolnici Washington, kjer jo je pred Lisner Auditoriumom pozdravil tudi slovenski veleposlanik v ZDA Roman Kirn, ki je pevce sprejel še na veleposlaništvu.

V oddaji Fox & Friends zapeli skladbo Jump Iz Washingtona so se podali v Virginijo, pretekli teden pa so skočili do New Yorka posebej za nastop v jutranji oddaji Fox & Friends, kjer so zapeli skladbo rock skupine Van Halen Jump. Perpetuum Jazzile so nastopili še v zveznih državah Delaware, Ohio in Pensilvanija. Turneja se nadaljuje v Chicagu, kjer je predviden tudi nastop na jutranjem programu televizije NBC, v glasbi skupine Perpetuum Jazzile pa bo do 23. marca lahko uživalo tudi občinstvo v zveznih državah Wisconsin, Iowa in Severna Karolina.

Vokalna skupina Perpetuum Jazzile, ki je nastala leta 1983 pod imenom Gaudeamus, danes šteje več kot 50 članov, ki prihajajo z vseh koncev Slovenije. V ZDA jih je odpotovalo 35. Skupina izvaja popularno in jazz glasbo izključno z vokali, občasno tudi ob spremljavi klavirja in drugih glasbil. Na spletnem portalu YouTube velja Perpetuum Jazzile za najbolj gledano vokalno zasedbo na svetu, saj se lahko pohvali z več kot 33 milijoni ogledov. Najbolj priljubljena skladba na portalu je Africa, sicer popevka kalifornijske skupine Toto, ki ima že več kot 14 milijonov ogledov. Zasedba je na povabilo skupine Toto letos nastopila v Italiji.

Skupina je do zdaj med drugim že koncertirala v ZDA, Kanadi, Nemčiji, Švici, Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, Avstriji, Srbiji, Makedoniji, Ukrajini, Češki, Argentini, Braziliji, Nizozemski, Švedski in na Hrvaškem.

Ne spreglejte