Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 12. 2017,
21.05

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Oliver Dragojević rak

Sobota, 9. 12. 2017, 21.05

6 let, 4 mesece

Odpoved obeh koncertov Oliverja Dragojevića sprožila poplavo ugibanj in lažnih informacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Oliver Dragojević | Foto Facebook

Foto: Facebook

Priljubljeni hrvaški pevec Oliver Dragojević, ki je pred kratkim svojim oboževalcem sporočil, da se bori z rakom na pljučih, je odpovedal oba koncerta, s katerima je želel prihodnji konec tedna v Splitu proslaviti svoj 70. rojstni dan. Medtem sta se po spletu razširili informaciji, da je pevec v komi, ter da je celo umrl, vendar pa na njegovi uradni Facebook strani obe informaciji zanikajo.

Oliver Dragojević, ki je ravno v četrtek praznoval 70. rojstni dan, bi moral prihodnji konec tedna nastopiti na dveh razprodanih koncertih v splitski areni Spaladium, a je zaradi zdravljenja koncerta odpovedal. Koncerta z naslovom OLIVERjevih 70, kjer naj bi nastopili tudi zagrebška filharmonija, Gibonni, Dupini in Stjepan Hauser iz zasedbe 2Cellos, sta odpovedana, organizatorji pa sporočajo, da bodo vsem, ki so vstopnice kupili, denar povrnili.

"Oliverju je zelo težko, ker je prisiljen razočarati občinstvo, ki ga spremlja vsa ta leta, a vsi verjamemo v pozitiven izid in nove koncerte", so zapisali pri založbi Aquarius Records, ki je koncerta organizirala. Sporočili so še, da bodo z morebitno izvedbo koncerta počakali do konca glasbenikovega zdravljenja.

Lažni novici o komi in smrti

Medtem sta po spletu zaokrožili informaciji, ki sta sprožili precej nemira. Prva je nakazovala, da je pevec v komi, kar naj bi sinoči na božičnem sejmu razkril zagrebški župan Milan Bandić, druga, še bolj šokanta (objavljena na spletni strani Splitski dnevnik) pa je namigovala, da je Dragojević celo preminil.

Na zapise so se nekaj čez pol deveto zvečer odzvali na njegovi uradni Facebook strani, kjer so zapisali, da je Oliver dobro in da nadaljuje z zdravljenjem. Javnost naprošajo, naj ne naseda lažnim informacijam.

Številni Oliverjevi oboževalci mu preko družbenih omrežij pošiljajo rojstnodnevne čestitke in želje po čimprejšnji ozdravitvi:

 

Dragi Olivere, sretan ti rodendan! Volimo te i molimo se za tebe! ❤🙏 #jelenarozga #rozga #oliverdragojevic #legenda

A post shared by Jelena Rozga (@jelenarozgafaninfo) on

Nagrajen in spoštovan

Dragojević je v svoji dolgoletni karieri posnel 23 studijskih albumov in nastopil na številnih prestižnih koncertnih prizoriščih. Igral je pred publiko pariške Olimpije, londonskega Royal Albert Hall, newyorškega Carnegie Hall in operne hiše v Sydneyju. Za svoje delo je bil tudi večkrat nagrajen, med drugim je prejel več hrvaških glasbenih nagrad porin.

Ne spreglejte