Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 3. 2015,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dakota Fanning Joseph Gordon-Levitt Abigail Breslin Daniel Radcliffe Harry Potter

Torek, 24. 3. 2015, 12.25

8 let

Odraščanje pred kamero: od čudakov do zapeljivcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekatere igralce kamere spremljajo že od zgodnje mladosti, nekateri od njih pa so se iz vlog nekoliko čudaških otrok prelevili v prave zapeljivce.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe, glavni junak filmske upodobitve knjižne uspešnice o mladem čarovniku Harryju Potterju, je v tem filmu praktično odrastel. V prvem filmu od osmih je bil namreč star rosnih 11 let, ko so posneli zadnjega, pa 22. V tem času je eden najuspešnejših mladih britanskih igralcev od čarovnika s smešnimi okroglimi očali odrasel v zapeljivca, ki je zasedel tudi številne lestvice najbolj seksi zvezdnikov na svetu.

Matthew Lewis

Matthewa smo spremljali v istem filmu kot Daniela. Britanec je upodobil Harryjevega nerodnega prijatelja Nevilla Velerita, ki je bil zaradi svoje podobe pogosto tarča posmeha. Tudi Lewisu je puberteta dobro dela, slava pa je imela verjetno nekaj tudi pri tem, da si je lahko privoščil dobrega zobozdravnika.

Jaleel White

Le kdo se ne spomni najbolj znanega piflarja devetdesetih? Steve Urkel iz serije Družinske zadeve je danes videti precej drugače. Jaleel je postal pravi ženskar, vloga Steva, ki jo je igral od svojega 13. leta, pa mu je šla kljub slavi, ki jo je prinesla, po letu 1998, ko so serijo nehali snemati, pošteno na živce. Igralca se je namreč lik tako prijel, da so mu vedno ponujali le humoristične vloge, čeprav se je želel dokazati tudi drugje.

Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt se je najširšemu občinstvu predstavil v seriji Tretji kamen od sonca kot vesoljski Tommy Solomon, danes pa je v svetu filma uveljavljen kot nadarjeni in vsestranski igralec številnih talentov. Čeprav je omenjena vloga tudi njega precej zaznamovala in je zaradi nje težje prišel do resnejših vlog, se je pozneje vseeno odločil, da bo snemal le "dobre filme".

Abigail Breslin

Abigail Breslin je ena izmed najmlajših nominirank za oskarja. Svojo kariero je začela pri treh letih, s snemanjem oglasov, njene prve filmske vloge pa so bile ob velikih zvezdah v filmih Znamenja, Helenca na prevzgoji in Naša mala mis. Danes 18-letna igralka ima tako za seboj že bogato kariero, iz male navihanke pa se je prelevile v pravo zapeljivko.

Dakota Fanning

Dakota je pri 20 letih zaigrala ob svetovnih zvezdah filmske industrije, kot so Julia Roberts, Sean Penn, Denzel Washington in Tom Cruise, od male plavolaske pa se je tudi ona razvila v pravo gospodično. Vloge so ji prinesle tudi honorarje, ki so jo ponesli na vrh seznama najbogatejših hollywoodskih otrok. Mimogrede, njeno premoženje ocenjujejo na 16 milijonov dolarjev.

Georgie Henley

Danes 19-letna Georgie je zaslovela kot Lucija Pevensie v filmih, posnetih po zbirki Zgodbe iz Narnije. Zaigrala je tudi mlado Jane Eyre v istoimenskem filmu, njena preobrazba iz male navihane rdečelaske do lomilke moških src pa je očitna.

Ne spreglejte