Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2016,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

SiOL TV Pickbox JJ Abrams serija

Četrtek, 7. 4. 2016, 11.45

6 let, 7 mesecev

Odkrijte skrivnosti Skrivnostnega otoka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Ena najbolj gledanih dramskih serij v zgodovini televizije je zdaj na voljo tudi na Pickboxu na SiOL TV!

Zgodba serije Skrivnostni otok (Lost) se dogaja na treh lokacijah skrivnostnega otoka v južnem delu Tihega oceana in spremlja skupino sedemdesetih ljudi, ki so preživeli nesrečo letala na letu 815.

V ospredju dogajanja so kirurg Jack Shephard (Matthew Fox), prevarant Sawyer (Josh Holloway), zidar in umetnik Michael Dawson (Harold Perrineau) ter njegov sin Walt (Malcolm David Kelley), ubežnica pred zakonom Kate Austen (Evangeline Lilly), dobitnik igre na srečo Hurley (Jorge Garcia), skrivnostni John Locke (Terry O'Quinn), iraški vojak Sayid (Naveen Andrews) in avstralska nosečnica Claire (Emilie de Ravin).

V seriji igra še "Meryl Streep nekdanje skupne države" – hrvaška igralka Mira Furlan. Njen lik, Danielle Rousseau, je članica iskalne ekipe in edina, ki je preživela brodolom pred 16 leti, Furlanova pa se občasno pojavlja v vseh šestih sezonah serije.

Glavni adut serije so nenavadni dogodki

Čeprav so ustvarjalci sprva nameravali posneti serijo, v kateri bi združili elemente filma Brodolomec in resničnostnega šova Survivor, so glavni adut serije nenavadni dogodki, po zaslugi katerih na prvi pogled rajski tihomorski otok postane velika skrivnost. Po njem namreč tava Pošast, preživele muči Drugi, "zavetje", kamor so se zatekli, pa je polno fantastičnih in nepojasnljivih pojavov.

Napetih šest sezon je oboževalce pripeljalo do prave norije, tako zaradi številnih neodgovorjenih vprašanj kot tudi zaradi samih skrivnosti in tem, ki jih serija obravnava.

Čeprav so mnenja o seriji, še posebej pa o njenem koncu, deljena, se vsi oboževalci strinjajo glede ene stvari: Skrivnostni otok je kraj, ki gledalca zagrabi in ga zlepa ne spusti.

Zanimivosti:

 | Foto:

• Serija Skrivnostni otok je ena najdražjih v zgodovini televizijske hiše ABC Studios. Povprečna epizoda je stala kar štiri milijone dolarjev, stroški prvi dveh pilotnih epizod pa so znašali med 10 in 14 milijoni ameriških dolarjev.

• Prva epizoda serije je bila v ZDA premierno predvajana 22. septembra 2004, do 23. maja 2010 pa so posneli natančno 121 epizod.

• Vsak del prve sezone je pred male ekrane v povprečju zvabil 16 milijonov gledalcev, zadnjo sezono pa je v povprečju spremljalo 11 milijonov gledalcev.

• Skrivnostni otok je prejel številne nagrade, med drugimi tudi zlati globus in emmyja za najboljšo dramsko serijo. To je tudi najbolje ocenjena serija v prvih desetih letih delovanja spletnega portala IMDb.com Pro (2002–2012).

• Večino prizorov so posneli na lokacijah na havajskem otoku Oahu.

• Serijo je soustvarjal in soproduciral režiser filma Vojna zvezd: Sila se prebuja J.J. Abrams. Ta je prvi dve epizodi tudi režiral.

 Napovednik serije:

Kako gledati Pickbox?

Serija Skrivnostni otok in druge vsebine Pickboxa so na voljo na programskem mestu 242* na SiOL TV, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte