Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2018,
7.36

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

TV-serija nagrade emmy

Torek, 18. 9. 2018, 7.36

5 let, 7 mesecev

Na emmyjih prvič slavila serija s spletne televizije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

emmyji | Zasedba serije The Marvelous Mrs. Maisel, velike zmagovalke letošnjih emmyjev | Foto Getty Images

Zasedba serije The Marvelous Mrs. Maisel, velike zmagovalke letošnjih emmyjev

Foto: Getty Images

Serija televizije HBO Igra prestolov je bila na sinočnji podelitvi televizijskih nagrad emmy v Los Angelesu razglašena za najboljšo dramsko serijo, serija Amazona "The Marvelous Mrs. Maisel" pa za najboljšo komično serijo. Na podelitvi je bilo veliko politike in celo prošnja za poroko v živo.

Komedija o nesrečni gospodinji (Maisel), ki jo je osvobodila prav komedija, je dobila tudi nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo (Rachel Brosnahan), stransko moško vlogo (Alex Borstein) in za režijo ter scenarij, kar je pobrala avtorica serije Amy Sherman-Palladino. To je bilo prvič v zgodovini emmyjev, da je bila za najboljšo komično serijo razglašena stvaritev spletne televizije.

Rachel Broshanan, glavna igralka v seriji The Marvelous Mrs. Maisel | Foto: Getty Images Rachel Broshanan, glavna igralka v seriji The Marvelous Mrs. Maisel Foto: Getty Images

V dramskih kategorijah je nagrado za najboljšo žensko vlogo dobila Claire Foy (Krona), za moško pa Matthew Rhys (Američani). Oba sta imela zadnjo priložnost za to čast, saj Claire Foy ne bo več igrala britanske kraljice Elizabethe II., Rhysova serija pa se je iztekla.

Jenifer Lewis
Trendi Z Nikejevim puloverjem na rdeči preprogi poslala jasno sporočilo #foto

Letošnji seznam nominirancev in nominirank je bil rasno oziroma etnično najbolj raznolik do zdaj, vendar pa so vse nagrade uvodoma šle belcem in voditelj podelitve James Corden se je pošalil, da lahko začnejo nov trend na twitterju: "emmyji so tako beli".

Podelitev je vodil komik James Corden. | Foto: Getty Images Podelitev je vodil komik James Corden. Foto: Getty Images

Nato je trend presekala Regina King z emmyjem za najboljšo žensko vlogo v kratki seriji ali filmu (Sedem sekund), pozneje pa še Darren Criss z emmyjem za najboljšo moško vlogo v miniseriji televizije FX Umor Giannija Versaceja.

Emmyja za najboljšo stransko žensko vlogo v dramski seriji je dobila Thandie Newton (Westworld), za stransko moško vlogo pa že tretjič za Igro prestolov Peter Dinklage.

Za popestritev podelitve je poskrbel dobitnik enega od režiserskih emmyjev Glenn Weiss, ki je ob sprejemu nagrade svoje dekle Jan Svendsen zaprosil za roko in ji po njenem "da" nadel prstan svoje matere.

Preberite še:

John Legend
Trendi John Legend je najmlajši umetnik, ki je osvojil nagrade emmy, oskar, tony in grammy
Ne spreglejte