Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 8. 2015,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mačke YouTube

Petek, 28. 8. 2015, 11.46

8 let

Mačji videi imajo na Dunaju svoj festival

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Dunaju prirejajo že tretji festival mačjih videoposnetkov.

Videoposnetki z mačkami so v zadnjih letih v določenih krogih pridobili status umetniške oblike na področju kratkih filmov. Svetovni splet kar prekipeva od mačk, navdušencev nad njimi in njihovimi vragolijami. Okoli dva tisoč takšnih navdušencev se vsako leto udeleži tudi festivala Cat Video Festival Vienna, ki ga prirejata dunajska organizacija neodvisnih kratkih filmov (VIS) in Dunajska agencija kratkih filmov v sodelovanju z umetniškim centrom Walker Art Center Minneapolis.

Od uveljavljenih mačjih zvezd do novincev na sceni Letos oziroma danes bo festival mačjih videov na Dunaju potekal že tretjič, program pa je razdeljen v pet sklopov. Prvi bo v znamenju že uveljavljenih mačjih zvezd Hall of Fame, kjer lahko sodelujejo le videi, ki so prejeli vsaj eno nagrado golden kitty (podeljujejo jih na največjem festivalu mačjih videov v Minneapolisu), imajo svojega menedžerja ali pa so dosegli več kot 40 milijonov ogledov na YouTubu.

Letošnji dobitnik nagrade golden kitty (zlata mucka):

Naslednji sklop Beat the Beat bo glasbeno obarvan s preizkušnjami ravnotežja, izvajanja koreografij in občutka za ritem, kot na primer v zadnjem videu mačke Cat Lady Didga. Mačke imajo veliko prijateljev oz. služabnikov, katerim je namenjen tretji sklop Cats & Friends. Nastopajoči v teh videoposnetkih segajo od medvedov, psov, ptičev pa vse tja do ovac. Četrti del programa On the Set slavi mačke kot filmske zvezde, za konec pa se v petem sklopu z naslovom Cats, Cats, Cats štirinožni domači ljubljenčki borijo z naravnimi sovražniki, kot so toaletni papir, frizbiji, rože in banane.

Program dopolnjujeta še izbor najboljše fotografije za festivalsko razglednico in razglasitev najkreativnejše mačje oprave na modni reviji CATwalk.

Ne spreglejte