Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 1. 2015,
13.27

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

igralke film Hollywood Sarah Jessica Parker Meryl Streep Lena Dunham Tilda Swinton Uma Thurman

Petek, 23. 1. 2015, 13.27

4 leta, 2 meseca

Igralke, ki naj bi bile pregrde za filmsko industrijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svet šovbiznisa je lahko krut, zato je trda koža še toliko bolj potrebna za prodor na sceno. Poglejmo, katere igralke so se na začetku poti spopadale z opazkami, da jim zaradi videza ne bo uspelo.

Sarah Jessica Parker

Glavna zvezda priljubljene serije Seks v mestu ima za seboj že več kot 30 let dolgo igralsko kariero, a njeni začetki niso bili ravno rožnati. Parkerjevi so večkrat napovedali, da ji v Hollywoodu ne bo uspelo, saj naj ne bi bila dovolj lepa. Predlagali so ji lepotne operacije nosu in brade, a Parkerjeva se ni dala. Čeprav jo še danes doleti kakšna opazka posameznikov, ki njen obraz primerjajo s konjskim, njena polica z nagradami in bančni račun govorita drugo zgodbo. Mimogrede, Parkerjeva bo letos upihnila 50. svečko.

Meryl Streep

Večkratna oskarjevka Meryl Streep, ki pobira nagrade za nagrado, je v šovu Grahama Nortona pred kratkim povedala eno od zgodb, ki bi jo na njeni poti do uspeha lahko ustavila, a je ni. Na avdiciji za King Konga je prišla pred slavnega režiserja Dina De Laurentiisa, ki jo je pogledal in sinu po italijansko rekel: "Grda je, zakaj si mi pripeljal to grdo dekle?" Tudi igralka govori italijansko, zato je bila izkušnja toliko bolj neprijetna. "Vsi se trudijo biti popolni, v resnici pa izberejo tiste, ki izstopajo. Včasih sem sovražila svoj nos. Zdaj ga ne. Čisto v redu je," danes meni igralka.

Winona Ryder

Eni najuspešnejših igralk 90. let so na eni prvih avdicij predlagali, naj raje poišče kakšen drug poklic. "Na avdiciji me je vodja kastinga ustavil sredi stavka in rekel, da ne bi smela biti igralka, ker nisem dovolj lepa, in naj se vrnem raje nazaj v šolo," je povedala Winona.

Lea Michele

Zvezdi priljubljene glasbene serije Glee je menedžer pri 15 letih pojasnil, da s takšnim nosom ne bo dobila veliko vlog. "Z mamo sva bili na sestanku in menedžer mi je rekel, da bo zame delal šele potem, ko grem na operacijo nosu," je nekoč priznala Lea, ki ji je mama zabičala, naj pusti nos pri miru, saj si ga tudi Barbra Streisand ni popravljala.

Viola Davis

Igralko, ki trenutno navdušuje v seriji Kako se izmazati z umorom (How To Get Away With Murder), so v recenziji omenjene serije v New York Timesu označili za "manj klasično lepo od drugih temnopoltih igralk".

Nia Vardalos

Nio so na avdicijah večkrat zavrnili, saj naj ne bi bila dovolj lepa za nobeno glavno vlogo, in jo prepričevali, da vlog za igralke grškega porekla niti ni. Nia se je znašla po svoje in napisala scenarij za film Moja obilna grška poroka, kjer je imela glavno vlogo. Film je maja 2014 postal drugi najbolj dobičkonosnih filmov.

Lena Dunham

Glavna igralka in ustvarjalka nadvse priljubljene serije Punce (Girls) je bila deležna veliko kritik na račun svojega videza, a kot kaže, ji je za negativne komentarje prav malo mar. V svoji seriji se pogosto razgalja, poleg nasprotnikov pa zaradi svojega "nepopolnega" videza dobiva vedno več podpornikov.

Tilda Swinton

Tildin nekoliko vesoljski videz je igralko preganjal skozi velik del življenja, a to ji na velikem platnu prej koristi kot škodi. Kot je nekoč izjavila, jo je nad igralstvom navdušil "trenutek, ko se je zavedla, da je tudi nasilneže in ustrahovalce kdaj strah".

Uma Thurman

Uma se je v mladih letih označila za čudaško in vase zaprto deklico, ki so jo sovrstniki vedno dražili zaradi njene velikosti in nenavadnega obraza. A prav ta drugačnost ji je prinesla številne vloge, danes pa velja za eno najlepših žensk v svetu šovbiznisa.

Ne spreglejte