Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
14.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kino šiška glasba

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 14.53

6 let, 7 mesecev

Denis & Denis prihodnji teden v Ljubljani!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupina Denis & Denis v Kino Šiška 18. junija prihaja z originalno pevko Marino Perazić na čelu!

Denis & Denis je bila v nekdanji Jugoslaviji ena najpopularnejših zasedb, ki je pogosto krasila naslovnice glasbenih revij in časopisov, njeni hiti, kot so Program tvog kompjutera, Ja sam lažljiva, Soba 23 in Voli me još ovu noč, pa so redno odmevali po radijskih valovih ter dokazali, da lahko tudi Jugoslavija sledi aktualnim glasbenim trendom in produkciji.

Zgodba Denis & Denis se je začela leta 1982, ko sta moči združila kreativni vodja zasedbe Davor Tolja in pevka Marina Perazić. Kaj kmalu je duet vzbudil veliko zanimanja tako pri medijih kot občinstvu po vsej Jugoslaviji. Leta 1983 je izšel singel Program tvog kompjutera, ki še danes velja za zaščitni znak skupine in himno 80. let prejšnjega stoletja. Leto pozneje je sledil polnokrvni prvenec Čuvaj se, ki je dodobra utrdil položaj Denis & Denis na jugoslovanski glasbeni sceni. Skupina Denis & Denis je leta 1985 z Marino Perazić posnela še album Ja sam lažljiva, leta 1986 pa je Marina zapustila skupino. Ta je brez nje leta 1988 posnela album Budi tu, še istega leta pa nehala delovati vse do leta 2013, ko je z novo pevko Ruby Montanari Knez izdala album Restart in s tem obudila zgodbo Denis & Denis.

Skupina Denis & Denis je ob ponovni združitvi nastopila v nabito polnem Kinu Šiška, na odru pa se ji je za nekaj največjih uspešnic pridružila tudi Marina Perazić. Pred časom so končno obudili originalno zasedbo z Marino Perazić za mikrofonom in za letošnji koncert v Kinu Šiška (18. 6. 2015) obljubljajo nepozaben večer, poln nostalgije in pozitivnih vibracij!

Skupina Denis & Denis je pred kratkim predstavila staro skladbo Gluhi telefoni (originalna različica) in z njo napovedala album remasteriziranih arhivskih/izvornih različic skladb Denis & Denis z začetka 80. let. Album naj bi izšel kmalu.

Spremljajte dogodek na Facebook strani.

CENE VSTOPNIC: 17 evrov v predprodaji 20 evrov na dan koncerta

PRODAJA VSTOPNIC: www.eventim.si, Hiše vstopnic (Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor, Kino Šiška Ljubljana, Tivoli Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana), Pooblaščena prodajna mesta (Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K) kiosk, Kompas, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, KC Svet Knjige, Palma Travel Agency in Alpetour), Telefonska prodaja: na številko 1977, Dallas Music Shop (Mirje 12, Ljubljana)

Ne spreglejte