Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2023,
10.42

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

Natisni članek

koncert Avseniki Ansambel Saša Avsenika

Ponedeljek, 11. 12. 2023, 10.42

4 mesece, 3 tedne

Ansambel Saša Avsenika sporočil veliko novico: pripravljajo svoj največji koncert

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50
Sašo Avsenik, Ansambel Saša Avsenika | Prihodnje leto decembra ansambel Saša Avsenika pripravlja svoj največji koncert do zdaj. | Foto Mediaspeed

Prihodnje leto decembra ansambel Saša Avsenika pripravlja svoj največji koncert do zdaj.

Foto: Mediaspeed

Po letošnjem jubilejnem letu, v katerem Avseniki praznujejo 70 let svojega ustvarjanja, je za prihodnje leto Ansambel Saša Avsenika razkril svoj največji projekt. Vnuk Slavka Avsenika, Sašo, bo s svojim ansamblom sledil zgledu svojega dedka in prihodnje leto pripravil koncert v Hali Tivoli.

Pred kratkim je ansambel na svojih družbenih omrežjih napovedal svoj največji projekt do zdaj. "S ponosom napovedujemo naš največji koncert do zdaj: Zimska pravljica - večer najlepših prazničnih melodij. Ansambel Saša Avsenika z razširjeno zasedbo bomo naslednjega 7. decembra pripravili koncert v kultni Hali Tivoli. Dvorani, ki jo je večkrat razprodal Ansambel bratov Avsenik," so ob napovedi koncerta zapisali v Ansamblu Saša Avsenika.

Dva tedna po koncertu v Hali Tivoli ga bodo ponovili še v Dvorani Tabor, ob koncu letošnjega leta pa mlada generacija ansambla Avsenik napoveduje tudi zgoščenko s posnetki koncerta Ne sveti zvezda v noč svetleje, ki so ga odigrali lansko leto v Cankarjevem domu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saso Avsenik (@saso_avsenik)

Letošnje leto mineva v znamenju 70. obletnice Avsenikove glasbe

Letošnje leto sicer mineva v znamenju 70. obletnice Avsenikove glasbe. Ansambel Saša Avsenika, ki nadaljuje bogato zapuščino prvotnega ansambla bratov Avsenik in koncertira tako doma kot tudi po Evropi, med drugim v avstrijskih in v nemških mestih, kjer polnijo dvorane, je med drugim nastopil tudi pred 15 tisoč ljudmi na poletnem festivalu Woodstock der Blasmusik.

Ansambel je z Avsenikovo glasbo letos napolnil številna prizorišča po slovenskih krajih in prav tako zaigral na številnih veselicah, veliko pa koncertira tudi v tujini, predvsem v Avstriji in Nemčiji. | Foto: Mediaspeed Ansambel je z Avsenikovo glasbo letos napolnil številna prizorišča po slovenskih krajih in prav tako zaigral na številnih veselicah, veliko pa koncertira tudi v tujini, predvsem v Avstriji in Nemčiji. Foto: Mediaspeed

Ansambel je z Avsenikovo glasbo letos napolnil tudi številna prizorišča po slovenskih krajih in zaigral na številnih veselicah. Poleg njihove lanskoletne uspešnice, polke Ena bolha za pomoč, so letošnje jubilejno leto proslavili tudi s serijo 15 koncertov po Sloveniji v družbi Gregorja in Monike Avsenik z vrhuncem na Ljubljanskem gradu.

Letos je ansambel izdal tudi nemško in slovensko zgoščenko ter polko Sanjajo dekleta, ki je v celoti nastala v tujini.

Preberite še:

Beyonce, Taylor Swift
Trendi Razkrili najdonosnejše koncertne turneje letošnjega leta
Miklavžev koncert, RTV
Trendi Na Miklavževem koncertu zbrali 50.100 evrov
Anja Rupel
Trendi Anja Rupel odkrito o tem, zakaj se je odločila za vrnitev na koncertne odre #foto #video
Ne spreglejte