SiolNET. Trendi Film in TV
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zlati medved filmu Alcarras režiserke Carle Simon

0,10

termometer

zlati medved Berlinale | Letos je bila v Berlinu že 72. podelitev nagrad zlati medved. | Foto: Reuters
Letos je bila v Berlinu že 72. podelitev nagrad zlati medved. Foto: Reuters

Zlati medved za najboljši film 72. Berlinala je na nocojšnji podelitvi nagrad pripadel filmu Alcarras španske režiserke Carle Simon. Film pripoveduje o družini pridelovalcev breskev v majhni katalonski vasi, ki se bojuje za svojo prihodnost.

Šestintridesetletna španska režiserka Carla Simon je nagrado posvetila svoji družini in dejala, da "brez njih in svoje povezanosti s tem svetom ne bi mogla povedati te zgodbe".

Srebrnega medveda – veliko nagrado je žirija namenila južnokorejskemu filmu z angleškim naslovom The Novelist's Film, ki ga je režiral Hong Sangsoo. Film prinaša zgodbo pisateljice, ki na poti do knjigarne, ki jo vodi njen prijatelj, srečuje različne ljudi.

Srebrnega medveda – nagrado žirije je prejel mehiški film Robe of Gems, dolgometražni prvenec Natalie Lopez Gallardo. Film tematizira številna izginotja ljudi v Mehiki, prepletenost sistemov, policijskega in kriminalnega, popoln kaos, v katerega nepovabljeni nimajo vstopa.

Split balkon Novice Splitčan, ki je želel boljši razgled: Nisem nor, da bi to naredil #foto

Srebrnega medveda za režijo je žirija namenila francoski režiserki Claire Denis za film Avec amour et acharnement. V filmu Juliette Binoche in Vincent Lindon upodobita par, ki se mu začne rušiti ljubezenski svet.

Srebrnega medveda za najboljšo glavno vlogo je prejela Meltem Kaptan za film Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush, za stransko vlogo je srebrnega medveda prejela Laura Basuki za vlogo v indonezijskem filmu z angleškim naslovom Before, Now & Then.

Srebrnega medveda za scenarij je žirija namenila Laili Stieler za film Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush. Nemško-francosko koprodukcijo je režiral Andreas Dresen.

Srebrnega medveda za izjemen umetniški prispevek pa je prejel kamboški režiser Rithy Panh za film Everything Will Be Ok.

oddaja Novice SD si želi, da bi o Golobovi stranki izvedeli kaj vsebinskega #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin