Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Nedelja,
5. 8. 2018,
19.32

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

splet YouTube Gael García Bernal

Nedelja, 5. 8. 2018, 19.32

5 let, 8 mesecev

V seriji na YouTubu bo nastopil priljubljeni mehiški igralec

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Gael Garcia Bernal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Spletna platforma za deljenje videovsebin YouTube je pred dnevi sporočila, da načrtuje pripravo serij v španskem jeziku. V eni od njih bo nastopil tudi priljubljeni mehiški igralec Gael Garcia Bernal.

Spomnimo se ga lahko po vlogi mladega Che Guevare v filmu Motoristov dnevnik iz leta 2004, ki ga je režiral Walter Salles in ki je po premieri na filmskem festivalu v Sundanceu požel stoječe ovacije.

V filmu je mehiški igralec upodobil odraščajočega Ernesta Guevaro de la Sernija, ki se s svojim prijateljem Alberom Granado leta 1952 odpravi raziskovat Južno Ameriko. Prav to potovanje pa je bilo tisto, ki je zaznamovalo Ernestovo revolucionarjevo življenje.

Trendi Kdaj bomo v Sloveniji dočakali kino z najmodernejšo tehnologijo? #video

Zlati globus za televizijsko serijo

Za svoje delo je Gael Garcia Bernal prejel tudi več nominacij in nagrad, med njimi pred tremi leti zlati globus za najboljšega igralca v televizijski seriji, komediji Mozart v džungli, kjer je prepričal v vlogi dirigenta. Leta 2015 je bil tudi nominiran za nagrado bafta za glavno moško vlogo v filmu Motoristov dnevnik.

Še pred tem pa se je mehiški igralec v kolektivno zavest zapisal z vlogo v filmu Pasja ljubezen režiserja Alejandra Gonzáleza Iñárrituja, ki je bil leta 2001 med drugim nominiran za oskarja za najboljši tujejezični film.

S projekcijo tega filma pa so pred štirimi leti pospremili tudi podelitev Srca Sarajeva, ki ga je kot častni gost Sarajevskega filmskega festivala prejel Bernal.

Igralec na spletu

Španska serija, ki jo pripravlja YouTube in v kateri bo sodeloval tudi Gael Garcia Bernal, pa je del nove letošnje strategije spletne platforme, ki svojo produkcijo ponuja prek plačljivega naročniškega kanala YouTube Premium.

Maja so tako že lansirali projekt Cobra Kai, ki so ga navdahnili filmi Karate Kid. Pri prvi epizodi, ki je bila brezplačna, so imeli 40 milijonov ogledov. Zaradi uspeha serije so pri YouTubu zgolj po tednu dni od začetka njenega predvajanja napovedali, da bodo začeli delati drugo sezono.

Ne spreglejte