Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2018,
11.08

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

1

Natisni članek

TV-serija Sacha Baron Cohen

Sreda, 11. 7. 2018, 11.08

5 let, 9 mesecev

Užalil je Slovenke in Kazahstan, zdaj se je spravil na Američane #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

1

Sacha Baron Cohen | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Britanski komik, ki je svet spravljal v smeh s preobrazbami v like, kot sta Ali G in Borat, se bo v svojem najnovejšem izdelku očitno ponorčeval iz ZDA.

Sacha Baron Cohen v sodelovanju s TV-mrežo Showtime pripravlja nov projekt Who is America? (Kdo je Amerika?). Satirična serija bo premiero doživela to nedeljo, o njej pa so do zdaj znani le drobci.

"Najnevarnejša oddaja v zgodovini televizije," so serijo napovedali pri Showtimu, direktor mreže David Nevins pa je izjavil, da je Baron Cohen "komični genij, ki šokira s svojo drznostjo, pogumom in inovativnostjo". Drugih uradnih izjav o seriji do zdaj ni bilo.

Dick Cheney se podpiše na opremo za mučenje

Jasno je, da se bo Baron Cohen spravil na ZDA, glede na do zdaj razkrite informacije pa se zdi, da bodo na tnalu predvsem politiki. V napovedniku serije se namreč pojavi Dick Cheney, nekdanji podpredsednik ZDA, ki gledalcem sporoči: "Upam, da boste prihodnji teden gledali intervju z mano."

Da to ne bo povsem običajen intervju, pa je Baron Cohen razkril na Twitterju, kjer je objavil še en dražilnik.

Posnetek se začne z napisom: "Predstavljajte si, da bi Sacha Baron Cohen eno leto pod krinko snemal novo oddajo ..." Po tem komika slišimo, kako z naglasom, podobnem Boratovemu, reče: "Dick Cheney, bi vas lahko prosil, da se podpišete na mojo opremo za 'waterboarding'?" Cheney njegovo prošnjo z veseljem usliši.

Naj spomnimo: waterboarding oziroma utapljanje je oblika mučenja, ki človeku daje občutek, da se utaplja. V ZDA so to tehniko agenti Cie uporabljali pri zasliševanju osumljencev po napadih 11. septembra 2001 - v času Cheneyjevega mandata.

Lotil naj bi se tako republikancev kot demokratov

Ameriški politični komentator Matt Drudge je medtem tvitnil, da se je Baron Cohen lotil tako republikancev kot demokratov, med drugim je omenil vplivnega člana demokratske stranke Howarda Deana, nekdanjega generalnega tožilca Alberta Gonzalesa, upokojenega generala Davida Patraeusa in Bernieja - verjetno Sandersa, protikandidata Hilary Clinton za demokratsko predsedniško nominacijo.

Besna Sarah Palin: Zlobno in bolno

Da jo je v novi seriji potegnil za nos, je v torek kar sama razkrila Sarah Palin, nekdanja guvernerka Aljaske, ki je leta 2008 ob republikanskem predsedniškem kandidatu Johnu McCainu kandidirala za podpredsednico ZDA. Kot je zapisala na Facebooku, je bila prepričana, da jo intervjuvajo za "zgodovinski dokumentarec" o ameriških vojnih veteranih, zdaj pa se je izkazalo, da jo je intervjuval Baron Cohen, zamaskiran v veterana na invalidskem vozičku.

"Znašla sem se na dolgem seznamu ameriških javnih osebnosti, ki so postale žrtev zlobnega, bolnega 'humorja' britanskega 'komika' Sache Barona Cohena," je zapisala besna Palinova. "Mislila sem, da bo šlo za poglobljen pogovor z nekom, ki je v uniformi služil naši državi, nato pa sem bila deležna 'intervjuja', polnega hollywoodske nespoštljivosti in sarkazma."

Je (spet) naplahtal tudi Trumpa?

V seriji bi se lahko pojavil tudi ameriški predsednik Donald Trump. 4. julija, na ameriški dan neodvisnosti, je namreč Baron Cohen na Twitterju objavil posnetek, v katerem Trump izjavi, da je Sacha Baron Cohen tretjerazredni lik, za katerega si želi, da bi ga tolikokrat udarili v obraz, da bi končal v bolnišnici.

"Bilo je sramotno, takoj bi ga morali odpustiti," v posnetku še reče Trump. Ni povsem jasno, o čem govori - ali o Cohenovem novem projektu ali o intervjuju, ki ga je z njim že pred leti opravil kot Ali G.

Ali G, lik ne preveč bistrega "wannabe" raperja, je sicer na slovenski radar prišel predvsem s prizorom, ko uradnik imigracijskega nadzora v pristanišču v Doverju preverja prišleke oziroma predvsem prišlekinje. Privlačna dekleta brez pripomb spušča v državo, kot pa se pred njim pojavi manj privlačna ženska, jo ustavi in ji reče: "Vrni se v Slovenijo."

Še več zamer si je Baron Cohen prislužil s sicer izjemno uspešnim filmom Borat iz leta 2006. Njegov lik kazahstanskega novinarja je užalil Kazahstance, razjezil pa je tudi prebivalce romunske vasi Glod, ki jih je prikazal kot prebivalce fiktivnega Boratovega domačega kraja v Kazahstanu.

Ciaran Hinds
Trendi "To, da si glavni junak, še ne pomeni, da boš dolgo živel" #intervju
Sopranovi
Trendi Vračajo se Sopranovi - tokrat kot film
Ne spreglejte