Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
13.58

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

film priporočila grozljivka noč čarovnic TV Telekoma Slovenije

Petek, 26. 10. 2018, 13.58

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Ultimativen izbor grozljivk za noč čarovnic #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
TV-priporočila: Noč čarovnic

Med lovsko luno in nočjo čarovnic smo na malih zaslonih poiskali 20 najbolj strašljivih, krvavih, izvirnih in uspešnih grozljivk, ob katerih se bodo tudi najpogumnejšim gledalkam in gledalcem zašibila kolena. Noč čarovnic si lahko pričarate že danes, če vas seveda ni preveč strah.

Filmi in oddaje za pojest
Trendi Filmi in oddaje "za pojest" #foto #video

Zgodbe ob noči čarovnic (Tales of Halloween, 2015)

Film prikazuje deset zgodb, ki jih povezuje tema noči čarovnic. Vse se dogajajo na ta dan v predmestju ameriškega mesta, kjer zli duhovi, hudič, vesoljci in morilci s sekiro terorizirajo nič hudega sluteče meščane. • V soboto, 27. 10., ob 0.08 na Planet 2.*

 | Foto: Film prikazuje deset zgodb, ki jih povezuje tema noči čarovnic. Vse se dogajajo na ta dan v predmestju ameriškega mesta, kjer zli duhovi, hudič, vesoljci in morilci s sekiro terorizirajo nič hudega sluteče meščane. • V soboto, 27. 10., ob 0.08 na Planet 2.*

Brezglavi jezdec (Sleepy Hollow, 1999)

Film, ki ga je Tim Burton posnel po klasični pripovedi Washingtona Irvinga, spremlja ekscentričnega detektiva Ichaboda Crana (Johnny Depp), ki v odmaknjeni vasici preiskuje niz grozljivih obglavljenj – zločin, ki ga domačini pripisujejo legendarnemu Brezglavemu jezdecu. • V ponedeljek, 22. 10., ob 22.25 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Film, ki ga je Tim Burton posnel po klasični pripovedi Washingtona Irvinga, spremlja ekscentričnega detektiva Ichaboda Crana (Johnny Depp), ki v odmaknjeni vasici preiskuje niz grozljivih obglavljenj – zločin, ki ga domačini pripisujejo legendarnemu Brezglavemu jezdecu. • V ponedeljek, 22. 10., ob 22.25 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Ouija: Izvor zla (Ouija: Origin of Evil, 2016)

Los Angeles leta 1967. Ovdovela mati s pomočjo dveh mladih hčera vodi prevarantski vedeževalski posel. Da bi bile prerokbe še prepričljivejše, v svoje zaigrane seanse vključijo ouija tablo, toda s tem v svoj dom nevede povabijo zle sile, ki začnejo komunicirati skozi telo najmlajše hčerke Doris. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Los Angeles leta 1967. Ovdovela mati s pomočjo dveh mladih hčera vodi prevarantski vedeževalski posel. Da bi bile prerokbe še prepričljivejše, v svoje zaigrane seanse vključijo ouija tablo, toda s tem v svoj dom nevede povabijo zle sile, ki začnejo komunicirati skozi telo najmlajše hčerke Doris. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Priklicano zlo (The Conjuring, 2013)

Priznana raziskovalca nadnaravnih pojavov, zakonca Ed in Lorraine Warren (Patrick Wilson in Vera Farmiga), poskušata pomagati družini na podeželju, ki jo ustrahujejo temačne sile. V svojem najsrhljivejšem primeru se bosta morala Warrenova soočiti z mogočnim demonskim bitjem. • V soboto, 20. 10., ob 23.50 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki DKino.

 | Foto: Priznana raziskovalca nadnaravnih pojavov, zakonca Ed in Lorraine Warren (Patrick Wilson in Vera Farmiga), poskušata pomagati družini na podeželju, ki jo ustrahujejo temačne sile. V svojem najsrhljivejšem primeru se bosta morala Warrenova soočiti z mogočnim demonskim bitjem. • V soboto, 20. 10., ob 23.50 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki DKino.

Priklicano zlo
Trendi OCENA FILMA: Priklicano zlo

Prebujenje (The Awakening, 2011)

Napeta britanska nadnaravna grozljivka se dogaja v povojni Angliji leta 1921 in govori o pisateljici (Rebecca Hall), ki poskuša dokazati, da za nepojasnjeno smrt dečka v internatu niso odgovorni duhovi. Toda vse, v kar je novinarka verjela, se počasi poruši in strah zavlada tudi v njej. • V sredo, 31. 10., ob 20. uri na Planet 2.*

 | Foto: Napeta britanska nadnaravna grozljivka se dogaja v povojni Angliji leta 1921 in govori o pisateljici (Rebecca Hall), ki poskuša dokazati, da za nepojasnjeno smrt dečka v internatu niso odgovorni duhovi. Toda vse, v kar je novinarka verjela, se počasi poruši in strah zavlada tudi v njej. • V sredo, 31. 10., ob 20. uri na Planet 2.*

Annabelle: Stvarjenje (Annabelle: Creation, 2017)

Dvanajst let po tragični smrti svoje sedemletne hčere izdelovalec lutk in njegova žena v svoj dom sprejmeta redovnico ter nekaj deklet iz opuščene sirotišnice. Tam postanejo tarča Annabelle. Zgodba o izvoru obsedene lutke, ki smo jo spoznali v uspešnici Priklicano zlo, leta 2014 pa se nam je predstavila še v lastnem celovečercu. • V četrtek, 25. 10., ob 1.30 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. │ Film Annabelle je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Dvanajst let po tragični smrti svoje sedemletne hčere izdelovalec lutk in njegova žena v svoj dom sprejmeta redovnico ter nekaj deklet iz opuščene sirotišnice. Tam postanejo tarča Annabelle. Zgodba o izvoru obsedene lutke, ki smo jo spoznali v uspešnici Priklicano zlo, leta 2014 pa se nam je predstavila še v lastnem celovečercu. • V četrtek, 25. 10., ob 1.30 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. │ Film Annabelle je na voljo v videoteki DKino.

Krik (Scream, 1996)

Kultni slasher režiserja Wesa Cravena in scenarista Kevina Williamsona spremlja skupino srednješolskih prijateljev na čelu s Sidney Prescott (Neve Campbell), ki postanejo tarča izmuzljivega zamaskiranega morilca, preživijo pa lahko samo z ustreznim znanjem o grozljivkah. • V soboto, 27. 10., ob 1.50 na TV 1000.*

 | Foto: Kultni slasher režiserja Wesa Cravena in scenarista Kevina Williamsona spremlja skupino srednješolskih prijateljev na čelu s Sidney Prescott (Neve Campbell), ki postanejo tarča izmuzljivega zamaskiranega morilca, preživijo pa lahko samo z ustreznim znanjem o grozljivkah. • V soboto, 27. 10., ob 1.50 na TV 1000.*

Vi ste naslednji (You're Next, 2011)

Pri kritikih in gledalcih odlično sprejeta komična srhljivka o sorodnikih, ki se odpravijo v zapuščeno družinsko hišo na podeželju, kjer jih obkolijo v živali zamaskirani napadalci s samostreli. Začne se krvav boj za življenje in smrt, kjer je vsak nepremišljen korak lahko usoden. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Pri kritikih in gledalcih odlično sprejeta komična srhljivka o sorodnikih, ki se odpravijo v zapuščeno družinsko hišo na podeželju, kjer jih obkolijo v živali zamaskirani napadalci s samostreli. Začne se krvav boj za življenje in smrt, kjer je vsak nepremišljen korak lahko usoden. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Serija Druga plat nogometa
Trendi Spoznajte še drugo, umazano plat nogometa #video

Mati! (Mother!, 2017)

Mlada ženska (Jennifer Lawrence ) z možem pesnikom (Javier Bardem) živi mirno življenje v obnovljeni vili na podeželju, vendar njuno zvezo ogrozi prihod skrivnostnega zakonskega para. Kontroverzna psihološka srhljivka Darrena Aronofskega se je na beneškem filmskem festivalu potegovala za zlatega leva. • V nedeljo, 28. 10., ob 22.15 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Mlada ženska (Jennifer Lawrence ) z možem pesnikom (Javier Bardem) živi mirno življenje v obnovljeni vili na podeželju, vendar njuno zvezo ogrozi prihod skrivnostnega zakonskega para. Kontroverzna psihološka srhljivka Darrena Aronofskega se je na beneškem filmskem festivalu potegovala za zlatega leva. • V nedeljo, 28. 10., ob 22.15 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Zlobni mrtveci (Evil Dead, 2013)

Težko pričakovana predelava kultne grozljivke Sama Raimija o skupini petih prijateljev, ki se odpravijo v samotno kočo v gozdu, kjer po nesreči osvobodijo starodavne in nepojmljivo zlobne demone. Ti hlepijo po najbolj okrutnih načinih mučenja in mladostnike privedejo do krvavega boja za preživetje. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Težko pričakovana predelava kultne grozljivke Sama Raimija o skupini petih prijateljev, ki se odpravijo v samotno kočo v gozdu, kjer po nesreči osvobodijo starodavne in nepojmljivo zlobne demone. Ti hlepijo po najbolj okrutnih načinih mučenja in mladostnike privedejo do krvavega boja za preživetje. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Živi in mrtvi (The Living and the Dead, 2006)

Pretresljiva zgodba o aristokratu, ki zaradi strahu pred bankrotom zapusti podeželski dvorec, kjer domujeta še njegova na smrt bolna žena in njun shizofreni sin James. Oba potrebujeta stalno nego, toda Jamesu se stanje poslabša in začne verjeti, da lahko bolje skrbi za svojo mamo kot bolničarka, ki jo je najel njegov oče. • V petek, 26. 10., ob 22.45 na Planet 2.*

 | Foto: Pretresljiva zgodba o aristokratu, ki zaradi strahu pred bankrotom zapusti podeželski dvorec, kjer domujeta še njegova na smrt bolna žena in njun shizofreni sin James. Oba potrebujeta stalno nego, toda Jamesu se stanje poslabša in začne verjeti, da lahko bolje skrbi za svojo mamo kot bolničarka, ki jo je najel njegov oče. • V petek, 26. 10., ob 22.45 na Planet 2.*

Žaga 8 (Jigsaw, 2017)

Nova znana zgodba še bolj znanega morilca. V mestu se začnejo kopičiti trupla in vsaka žrtev je soočena z edinstveno kruto smrtjo. Med preiskavo kažejo dokazi na enega osumljenca – Johna Kramerja. Toda kako je to mogoče? Mož, znan kot Ugankar, je mrtev že dobro desetletje. • V četrtek, 1. 11., ob 0.05 na CineStar TV Premiere 1.

 | Foto: Nova znana zgodba še bolj znanega morilca. V mestu se začnejo kopičiti trupla in vsaka žrtev je soočena z edinstveno kruto smrtjo. Med preiskavo kažejo dokazi na enega osumljenca – Johna Kramerja. Toda kako je to mogoče? Mož, znan kot Ugankar, je mrtev že dobro desetletje. • V četrtek, 1. 11., ob 0.05 na CineStar TV Premiere 1.

Trendi OCENA FILMA: Zlobni mrtveci

Vem, kaj ste zakrivili lansko poletje (I Know What You Did Last Summer, 1997)

Štirje prijatelji – igrajo jih Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe in Freddie Prinze Jr. – nekega večera po zabavi na obali povozijo pešca. Prestrašeni in zmedeni se odločijo, da bodo truplo vrgli v morje, leto pozneje pa jih začne preganjati skrivnostni morilec z ribiško kljuko. • V ponedeljek, 29. 10., ob 23.55 na Kino.*

 | Foto: Štirje prijatelji – igrajo jih Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe in Freddie Prinze Jr. – nekega večera po zabavi na obali povozijo pešca. Prestrašeni in zmedeni se odločijo, da bodo truplo vrgli v morje, leto pozneje pa jih začne preganjati skrivnostni morilec z ribiško kljuko. • V ponedeljek, 29. 10., ob 23.55 na Kino.*

Paranormalno 2 (Paranormal Activity 2, 2010)

V nadaljevanju nizkoproračunske uspešnice iz leta 2007 spremljamo dogodke, ki so se zgodili nekaj mesecev pred dogajanjem v izvirniku, paranormalni pojavi pa tokrat motijo mir Katine sestre Kristi, ki s svojim možem, njunim novorojenčkom in moževo najstniško hčerko iz prvega zakona prebiva v premožni losangeleški soseski. • V nedeljo, 21. 10., ob 0.55 na Kanal A.* │ Izvirnik je na voljo v videoteki VOYO, vse druge dele franšize pa si lahko ogledate v videoteki DKino.

 | Foto: V nadaljevanju nizkoproračunske uspešnice iz leta 2007 spremljamo dogodke, ki so se zgodili nekaj mesecev pred dogajanjem v izvirniku, paranormalni pojavi pa tokrat motijo mir Katine sestre Kristi, ki s svojim možem, njunim novorojenčkom in moževo najstniško hčerko iz prvega zakona prebiva v premožni losangeleški soseski. • V nedeljo, 21. 10., ob 0.55 na Kanal A.* │ Izvirnik je na voljo v videoteki VOYO, vse druge dele franšize pa si lahko ogledate v videoteki DKino.

Zbornica (The Faculty, 1998)

Razpadla šola Herrington High je prizorišče zgodbe o zbornici, ki jo zavzamejo vesoljska bitja. Vendar je med dijaki skupina navdihnjenih lovcev na pošasti, ki bo poskrbela za nedobrodošle prišleke. Uspešno nadnaravno grozljivko je režiral Robert Rodriguez. • V nedeljo, 28. 10., ob 1.50 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Razpadla šola Herrington High je prizorišče zgodbe o zbornici, ki jo zavzamejo vesoljska bitja. Vendar je med dijaki skupina navdihnjenih lovcev na pošasti, ki bo poskrbela za nedobrodošle prišleke. Uspešno nadnaravno grozljivko je režiral Robert Rodriguez. • V nedeljo, 28. 10., ob 1.50 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Krog (The Ring, 2002)

Ameriška priredba izjemno uspešne japonske grozljivke pripoveduje o zakleti videokaseti. Vsak, ki jo predvaja, prejme srhljiv telefonski klic z napovedjo svoje smrti. Novinarka (Naomi Watts) se odloči raziskati to urbano legendo, s tem pa uroku izpostavlja tudi sebe in svojega sina. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Ameriška priredba izjemno uspešne japonske grozljivke pripoveduje o zakleti videokaseti. Vsak, ki jo predvaja, prejme srhljiv telefonski klic z napovedjo svoje smrti. Novinarka (Naomi Watts) se odloči raziskati to urbano legendo, s tem pa uroku izpostavlja tudi sebe in svojega sina. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Glasba v filmu
Trendi Filmski portreti imen, ki so krojila glasbeno industrijo #foto #video

Koča v gozdu (The Cabin in the Woods, 2012)

Pet prijateljev – enega od teh igra Chris Hemsworth – se odpravi v odročno gozdno kočo, toda njihov izlet se spremeni v nočno moro. Eno od najbolj hvaljenih in izvirnih grozljivk zadnjih nekaj let je produciral in pomagal spisati ustvarjalec Marvelovega kinematografskega vesolja Joss Whedon. • V ponedeljek, 29. 10., ob 21. uri na Planet 2.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino.

 | Foto: Pet prijateljev – enega od teh igra Chris Hemsworth – se odpravi v odročno gozdno kočo, toda njihov izlet se spremeni v nočno moro. Eno od najbolj hvaljenih in izvirnih grozljivk zadnjih nekaj let je produciral in pomagal spisati ustvarjalec Marvelovega kinematografskega vesolja Joss Whedon. • V ponedeljek, 29. 10., ob 21. uri na Planet 2.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino.

Osmi potnik: Zaveza (Alien: Covenant, 2017)

Ridley Scott se je znova odpravil raziskovat najtemačnejše kotičke vesolja z zgodbo o posadki kolonialne ladje, ki pristane na čudovitem, toda sovražnem planetu, kjer se mora spopasti z nepredstavljivo grozo, ki presega njihovo najbolj divjo domišljijo. • V soboto, 27. 10., ob 23.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Ridley Scott se je znova odpravil raziskovat najtemačnejše kotičke vesolja z zgodbo o posadki kolonialne ladje, ki pristane na čudovitem, toda sovražnem planetu, kjer se mora spopasti z nepredstavljivo grozo, ki presega njihovo najbolj divjo domišljijo. • V soboto, 27. 10., ob 23.05 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Ubijalski klovni (Killer Klowns From Outer Space, 1988)

Komična ZF-grozljivka o klanu zlobnih, cirkuškim klovnom podobnih Nezemljanov iz neznanega dela vesolja, ki napadejo manjše ameriško mesto, da bi zajeli in pobili tamkajšnje prebivalce ter jih uporabili za hrano. • V torek, 30. 10., ob 21.35 na AMC.*

 | Foto: Komična ZF-grozljivka o klanu zlobnih, cirkuškim klovnom podobnih Nezemljanov iz neznanega dela vesolja, ki napadejo manjše ameriško mesto, da bi zajeli in pobili tamkajšnje prebivalce ter jih uporabili za hrano. • V torek, 30. 10., ob 21.35 na AMC.*

Srečen smrtni dan (Happy Death Day, 2017)

Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu. Čez dan se druži s fantom in prijateljico, zvečer pa se udeleži zabave, kjer jo poskuša umoriti zamaskirani neznanec. V trenutku, ko ta zamahne z nožem, se Tree znova prebudi in vse se začne znova. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu. Čez dan se druži s fantom in prijateljico, zvečer pa se udeleži zabave, kjer jo poskuša umoriti zamaskirani neznanec. V trenutku, ko ta zamahne z nožem, se Tree znova prebudi in vse se začne znova. • Film je na voljo v videoteki DKino.

HBO oktober
Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah

Napovednik filma Srečen smrtni dan:


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219│ 220 (HD) DA
CineStar TV Premiere 1 225│ 226 (HD) NE
TV SLO 1 1 │ 11 (HD) DA
Kanal A 8 │ 15 (HD) DA
TV 1000 705 DA
AMC 232 │ 246 (HD) DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Premiera serije Taborjenje
Trendi Jennifer Garner vas vabi, da se ji pridružite na taborjenju #video

Nepremagljivi dvojec - Suits | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Ne spreglejte