Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 4. 2014,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Scarlett Johansson Knjiga o džungli film igralka

Četrtek, 24. 4. 2014, 8.37

8 let

Scarlett Johansson in Lupita Nyong'o bosta brali Knjigo o džungli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Idrisu Elbi se obeta dobra družba v filmu Knjiga o džungli, ki ga režira Jon Favreau. Za prevzem dveh ključnih vlog v filmu se namreč dogovarjata Scarlett Johansson in sveža oskarjevka Lupita Nyong'o.

Kot poroča The Hollywood Reporter, naj bi Nyong'ova v filmski priredbi znamenitega knjižnega dela avtorja Rudyarda Kiplinga - film nastaja v studiih Walta Disneyja -, posodila glas volkulji Rakshi, ki je pod svoje okrilje vzela siroto Mowglija in ga vzgajala, Johanssonova pa naj bi v življenje glasovno obudila pitona z imenom Kaa, ki svoje žrtve najprej hipnotizira, nato pa požre. Upodobila naj bi torej sekundarnega antagonista. Prvi je seveda zlobni bengalski tiger Shere Khan, ki mu bo glas posodil Idris Elba.

Igralca, ki bo zaigral malo siroto Mowglija, še niso izbrali.

O scenariju, ki ga je spisal Justin Marks, ni veliko znanega, bo pa film (ker nastaja pod budnim očesom odgovornih v Disneyjevem podjetju) najverjetneje bolj prijazen družinam kot konkurenčna Knjiga o džungli (The Jungle Book), ki jo ima v načrtu studio Warner Bros. To temnejšo in bolj realistično različico bo režiral "Golum" Andy Serkis.

Kaj vpletenost Nyong'ove v ta projekt pomeni za njen domneven nastop v sedmem delu Vojne zvezd (Star Wars: Episode VII), ni znano. Gre pa za prvo vlogo po marčevski zmagi na podelitvi oskarjev, ko je za njen nastop v drami 12 let suženj (12 Years A Slave) prejela nagrado za najboljšo igralko v stranski vlogi.

Johanssonovo smo letos že videli v treh uspešnih filmih: za oskarja nominirani Oni (Her), kritiško hvaljenem Marvelovem spektaklu Stotniku Ameriki: Zimskem vojaku (Captain America: The Winter Soldier) in znanstvenofantastičnem trilerju Pod kožo (Under the Skin). Sicer je z režiserjem Favreaujem sodelovala že dvakrat: pri Iron Manu 2 in prihajajoči komediji Kuharski mojster (Chef).

Disneyjeva igrana različica Knjige o džungli na velika platna prihaja 9. oktobra prihodnje leto.

Ne spreglejte