SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robin Wright in Sam Worthington dopolnila ekipo drame Everest

2

termometer

Ameriška igralka Robin Wright in njen avstralski kolega Sam Worthington sta dopolnila igralsko ekipo, ki sodeluje pri drami Everest.

Že dalj časa pa so znana imena drugih zvezdnikov, ki sodelujejo pri filmu – Jake Gyllenhaal, Josh Brolin in Jason Clarke.

Film so pod taktirko islandskega režiserja Baltasarja Kormakura že začeli snemati v Nepalu. Snemali bodo še v italijanskih Dolomitih ter v studiih v Rimu in Londonu, poroča filmska revija The Hollywood Reporter.

Zgodba filma pripoveduje o tragični plezalni sezoni na Mount Everestu leta 1996, v kateri je umrlo kar osem plezalcev, med njimi Novozelandec Rob Hall.

Povabilo k odpravi na Everest je bilo nekdaj čast, ki si jo plezalec lahko prislužil le po dolgi vajeniški dobi na manjših vrhovih. V 90. letih preteklega stoletja pa so nastala številna komercialna podjetja, ki so vodila organiziran vzpon na vrh Everesta.

Spomladi leta 1996 je bilo od 30 odprav kar deset komercialnih. Rob Hall, ki je bil vodja odprave, se je prej na vrh Everesta povzpel že štirikrat. Tedaj pa je šlo vse narobe, med drugim niso bile napeljane vrvi za dostop na vrh, plezalci in nosači so jih morali napeljevati na dan vzpona, plezalci se niso držali ure, ko bi se morali vrniti, poleg tega pa je bil na dan vzpona na vrhu močen vihar.

Eden od članov odprave je bil tudi novinar John Krakauer, ki je dokumentiral dogajanje med usodnimi dogodki leta 1996 in nato izdal knjigo Into Thin Air: A Personal Account Of The Everest Disaster.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin