Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2017,
8.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije Pirati s Karibov film televizija franšiza pustolovščina Johnny Depp Javier Bardem Geoffrey Rush Orlando Bloom Keira Knightley Joachim Rønning Espen Sandberg Disney

Ponedeljek, 9. 10. 2017, 8.23

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje

Najnovejše, peto poglavje priljubljene gusarske sage, v katerem se mora kapitan Jack Sparrow (Johnny Depp) dokopati do mogočnega artefakta, če želi preživeti spopad s piratskimi duhovi pod vodstvom grozljivega kapitana Salazarja (Javier Bardem).

ZDA/2017/129 min.
Režija: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Igrajo: Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites, Kevin R. McNally, Kaya Scodelario
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 29 %

Smrtonosni piratski duhovi, ki jih vodi grozljivi kapitan Salazar, so pobegnili iz Hudičevega trikotnika. Trdno so odločeni, da bodo pokončali vse pirate na odprtem morju – vključno s kapitanom Jackom Sparrowom.

Njegovo edino upanje za rešitev je legendarni Pozejdonov trident – močan artefakt, ki lastniku daje popolno oblast nad morjem. A da bi bil pri svoji nalogi uspešen, mora skleniti neprijetno zavezništvo s čudovito astronominjo Carino Smyth in svojeglavim mladim mornarjem kraljeve mornarice Henryjem.



Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje | Foto:


Zanimivosti:

• Film je prišel v kinematografe šest let po četrtem delu Piratov s Karibov, podnaslovljenem Z neznanimi tokovi (2011). To je najdaljši premor, ki so si ga ustvarjalci franšize privoščili med dvema filmoma.

• Na ameriškem trgu so film predvajali pod naslovom Dead Men Tell No Tales (Mrtveci ne pripovedujejo zgodb).

Johnny Depp je med snemanjem filma prestajal odmevno ločitev od igralke Amber Heard. Ker je zvezdnik nenehno zamujal na snemanje, so ustvarjalci najeli posebnega asistenta, ki je stražil pred Deppovo hišo in jih obveščal, kdaj so se v njej prižgale luči.

• Glavnega zlikovca, kapitana Branda, bi moral igrati Christoph Waltz, ker pa je bil dvakratni oskarjevec zaseden z drugimi projekti, je vloga pripadla Javierju Bardemu. Ustvarjalci so zaradi igralčevega španskega porekla spremenili tudi ime lika (Salazar).

Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje | Foto:

• V prejšnjem delu franšize je glavno žensko vlogo odigrala Bardemova žena Penélope Cruz.

• Johnny Depp in Geoffrey Rush (Rdečebradec) sta edina igralca, ki sta nastopila v vseh delih franšize. Orlando Bloom in Keira Knightley sta bila odsotna v četrtem delu franšize, tokrat pa se oba pojavita v gostujočih vlogah.

• Odrezani glavi v košari pod giljotino pripadata režiserjema filma Joachimu Rønningu in Espenu Sandbergu. Norvežana sta se pred tem filmom izkazala z režijo za tujejezičnega oskarja nominirane pustolovske drame Kon-Tiki (2012).

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil 794 milijonov ameriških dolarjev, kar ga trenutno uvršča na osmo mesto najdonosnejših filmov leta 2017. Vsi filmi v franšizi so skupaj zaslužili že več kot 4,5 milijarde dolarjev. Pirati s Karibov so tako deseta najdonosnejša filmska franšiza v zgodovini.

Salazarjevo maščevanje bi moralo biti sklepno poglavje franšize, a so ustvarjalci pozneje oznanili, da načrtujejo snemanje šestega dela. To naj bi v kinematografe prispelo prihodnje leto.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Hitri in drzni 8 (The Fate of the Furious)

Napovednik filma Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte