Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2017,
14.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Telekom Slovenije DKino superjunaki film televizija priporočila Marvel DC Comics HBO TViN

Petek, 6. 10. 2017, 14.47

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Zakaj potrebujemo superjunake? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Filmi o superjunakih

Množično streljanje v Las Vegasu. Uničujoči orkani. Rožljanje Severne Koreje z jedrskim orožjem. Ker se zdi, da svet še nikoli ni tako potreboval superjunakov, smo poiskali najboljše med njimi. Ti človeštva sicer ne bodo rešili, bodo pa uporabili vse svoje moči, da bi vas razvedrili.


Doktor Strange (Doctor Strange, 2016)

Filmi o superjunakih | Foto:

Benedict Cumberbatch v tej Marvelovi uspešnici upodablja samovšečnega nevrokirurga, ki se po prometni nesreči odpravi na pot zdravljenja, ta pa ga nazadnje popelje v svet mističnih veščin in vzporednih dimenzij.

Predstavljajte si Nolanov Izvor na steroidih (ali celo kakšni drugi prepovedani substanci) in jasno vam bo, zakaj je bil film nominiran za oskarja za posebne učinke.

V torek, 3. 10., ob 9.05 na HBO 3 in v torek, 10. 10., ob 18.05 na HBO.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Ob zvočni spremljavi Super mikstejpa #2 se Peter Quill, Gamora, Drax, Raketa in (mali) Groot znova podajo na pustolovščine po zunanjih mejah vesolja. Pri tem se trudijo ohraniti novoustanovljeno družino, medtem ko razrešujejo skrivnost pravega porekla njihovega vodje.

Glavni zvezdnik filma Chris Pratt je dejal, da mu je scenarij pomagal preboleti izgubo očeta, film pa je pripomogel tudi k temu, da se je njegov sin sprijaznil z njegovo službo. Varuhi torej ponujajo več kot samo razvedrilo.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Iron Man (2008)

Filmi o superjunakih | Foto:

Tony Stark (Robert Downey Jr.), genialni izumitelj in nesramno bogat dedič orožarskega imperija, v zadnjih letih resda ni tako učinkovit, kot to velja za nekatere druge maščevalce, ne smemo pa pozabiti, da je bil prav film Jona Favreauja prva Marvelova uspešnica, hkrati pa tudi začetek uspešne samostojne trilogije.

Povedano drugače – Iron Man je veliki pok, iz katerega je nastalo Marvelovo kinematografsko vesolje. Če film ne bi bil tako uspešen, vprašanje, kaj bi danes počela Stotnik Amerika in Thor.

V soboto, 30. 9., ob 14.40 na FOX.* │ V videoteki DKino si lahko ogledate vso trilogijo Iron Man.

Akcijska domišljijska pustolovščina o amazonski princesi (Gal Godot), ki se odpravi na bojišče druge svetovne vojne, kjer odkrije svoje sposobnosti in lastno usodo.

Junakinja stripovske založbe DC Comics je po 75 letih končno dočakala svoj prvi samostojni celovečerec. Čakanje se je obrestovalo, saj se je Čudežna ženska na spletni strani Rotten Tommatoes takoj zavihtela na vrh lestvice 50 najboljših filmov o superjunakih vseh časov.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Ninja želve: Iz senc (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, 2016)

Filmi o superjunakih | Foto:

Priljubljeni želvji bratje so leta 2014 doživeli filmsko renesanso v produkciji Michaela Baya, nadaljevanje filma pa je studio najavil samo dva dneva po tem, ko je v kinematografe prišel izvirnik.

V njem Ninja želve znova rešujejo New York pred uničenjem, bratom in njihovemu modremu mojstru Splinterju pa se v boju proti vojski mutantov pridružijo še nekateri človeški prijatelji, med drugimi novinarka April O'Neil (Megan Fox).

Ninja želve: Iz senc: v torek, 10. 10., ob 13.55 na HBO 3.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.
Ninja želve: film je na voljo v videoteki DKino.

Zadnje in kritiško najbolj hvaljeno poglavje sage o slovitem mutantu Wolverinu, s katerim se Hugh Jackman in Patrick Stewart dokončno poslavljata od likov, ki sta jih v franšizi Možje X upodabljala kar 17 let.

Logan je v nasprotju s svojima predhodnikoma, filmoma Možje X na začetku: Wolverine (2009) in Wolverine (2013), v domovini prejel cenzorsko oznako R, kar pomeni, da je to poglavje tudi najbolj brutalno, ker je zadnje, pa tudi najbolj čustveno.

Film Logan: Wolverine in franšiza Možje X sta na voljo v videoteki DKino.
Možje X na začetku: Wolverine: v soboto, 30. 9., ob 12.30 na HBO.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.
Možje X: Apokalipsa: v torek, 3. 10., ob 17.35 na HBO.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Superman se vrača (Superman Returns, 2006)

Filmi o superjunakih | Foto:

Superman alias Clark Kent se je že večkrat vrnil na velika platna. V različici, ki jo je režiral Bryan Singer, je nepremagljivega junaka upodobil Brandon Routh, njegovo ljubezen Lois Lane je odigrala Kate Bosworth, v njegovega večnega nasprotnika Lexa Luthorja pa se je prelevil dvakratni oskarjevec Kevin Spacey.

Superman se vrača: v ponedeljek, 9. 10., ob 20. uri na Kanal A.*

Deadpool (2016)

Deadpool, zakrinkani maščevalec v podobi Ryana Reynoldsa, je eden od Marvelovih najnenavadnejših superjunakov oziroma bolje rečeno – superantijunakov. Njegovi najmočnejši orožji sta sposobnost celjenja in smisel za črn, sprevržen humor, prav komične opazke pa so tisto, kar tega mutanta ločuje od Wolverina.

Njuni zadnji filmski izdaji imata še nekaj skupnega. Deadpool je z dobrimi 771 milijoni dolarjev (682,7 milijona evrov) zaslužka v svetovnih kinematografih postal najdonosnejši celovečerec s cenzorsko oznako R v zgodovini!

V ponedeljek, 9. 10., ob 1.10 na HBO.*

Filmi o superjunakih | Foto:

Visokoproračunska priredba TV-serije, ki je bila še posebej priljubljena v 90. letih prejšnjega stoletja in prikazuje skupino najstniških superjunakov s posebnim orožjem in močmi.

Power Rangers so orali ledino, saj je to prvi visokoproračunski film, v katerem nastopata avtistični in LGBTQ-superjunak.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Varuhi (Watchmen, 2009)

Zack Snyder se zadnja leta posveča snemanju filmov o Supermanu (Jekleni mož, Zora pravice, Liga pravičnih), še pred tem pa se je lotil predelave enega najbolj hvaljenih grafičnih romanov vseh časov, sestavljenega iz omejene serije stripov, ki sta jih leta 1986 in 1987 ustvarila Alan Moore in Dave Gibbons.

Zgodba se dogaja v alternativni Ameriki leta 1985, ko svet živi v strahu pred jedrskim uničenjem zaradi napetosti med ZDA in Sovjetsko zvezo, in spremlja preganjane superjunake, ki se po umoru njihovega kolega vrnejo iz prisilnega pokoja in znova združijo moči, da bi razkrili široko razvejeno zaroto.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Nezlomljivi (Unbreakable, 2000)

Filmi o superjunakih | Foto:

Zgodba o moškem (Bruce Willis), ki ugotovi, da je dobesedno neranljiv, potem ko preživi grozljivo železniško nesrečo. Predstavi se mu skrivnostni tujec (Samuel L. Jackson), ki ima neverjetno razlago za nedoumljivi pojav.

M. Night Shyamalan je ta odličen in netipičen film o superjunakih posnel takoj po Šestem čutu in zdelo se je, da so njegovi ustvarjalni dosežki nezlomljivi. Šele nato so prišla Znamenja …

V torek, 3. 10., ob 12.40 na Cinemax.* │ Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

LEGO Batman Film (The Lego Batman Movie, 2017)

Logan in Deadpool sta nam pokazala, da niso vsi filmi o superjunakih primerni za otroke, obstajajo pa tudi takšni, ki so super družinsko razvedrilo (še posebej, če so na voljo tudi v sinhronizirani različici).

LEGO Batman Film ima hkrati tudi močno družinsko konotacijo. Samotarski Batman se tokrat namreč znajde v starševski in mentorski vlogi, kar pomeni, da se ne spopada samo s četo trdoživih zlikovcev, temveč tudi z lastnimi čustvi.

In še kot zanimivost: Morgan Freeman – ta je sodeloval tako pri Nolanovi trilogiji Vitez teme kot pri LEGO filmu – je dejal, da je to njegova najljubša inkarnacija Batmana.

V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma, sinhronizirana in podnaslovljena, tam pa si lahko ogledate tudi trilogijo Vitez teme.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
HBO OD │ HBO GO 203 │240  
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kanal A 8 DA
FOX 210 DA

 *Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte