Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2017,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije priporočila Morgan Freeman HBO film televizija

Petek, 2. 6. 2017, 13.22

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

80 let oskarjevca z božjim glasom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
TV-priporočila: filmi Morgana Freemana

1. junija 1937 se je rodil eden najbolj priljubljenih in spoštovanih hollywoodskih igralcev, oskarjevec Morgan Freeman. Preverite, v katerih filmih si ga boste lahko ogledali v prihodnjih dneh.


Pravi zločin (High Crimes, 2002)

TV-priporočila: filmi Morgana Freemana | Foto:

Po istoimenskem romanu Josepha Finderja posnet pravni triler o uspešni odvetnici Claire Kubik (Ashley Judd), katere življenje se postavi na glavo, ko aretirajo njenega moža Toma (Jim Caviezel). Izkaže se, da je njegovo pravo ime Ron Chapman in da je na vojaškem sodišču obtožen umora.

Morgan Freeman v filmu igra nekdanjega vojaškega odvetnika Charlieja Grimesa, ki Claire pomaga pri obrambi njenega moža.

To je sicer eden od štirih skupnih projektov Freemana in Judove. Pred tem sta bila soigralca v trilerju Zbogom, dekleta, pozneje pa še v filmih Padec Olimpa in Delfinova zgodba 2.

V nedeljo, 28. 5., ob 20. uri na Planet TV.*

Kaznilnica odrešitve (Shawshank Redemption, 1994)

Za sedem oskarjev nominirana drama, ki jo je Frank Darabont posnel po noveli Stephena Kinga, govori o bančniku Andyju Dufresnu (Tim Robbins).

Ta je leta 1947 po krivem obsojen umora svoje žene in njenega ljubimca, zaradi česar pristane v strogo varovanem zaporu, kjer se kmalu spoprijatelji z iznajdljivim sojetnikom Redom (Freeman).

Čeprav je Kaznilnica odrešitve v kinih pogorela, je pozneje pridobila kultni status, danes pa se redno uvršča na vrh različnih lestvic najboljših filmov vseh časov.

V torek, 30. 5., ob 22. uri na Kino.* Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Ted 2 (2015)

TV-priporočila: filmi Morgana Freemana | Foto:

V nadaljevanju komične uspešnice Setha MacFarlana iz leta 2012 se odrezavo nesramen plišasti medvedek Ted trudi ustvariti družino, še prej pa bo moral na sodišču dokazati, da je čisto prava oseba.

V boju s sodnimi mlini mu pomagajo zvesti prijatelj John (Mark Wahlberg), ambiciozna mlada odvetnica Samantha (Amanda Seyfried) in izkušeni zagovornik človekovih/medvedjih pravic v podobi Morgana Freemana. Tedove šibke točke ostajajo alkohol, marihuana in prostitutke.

V sredo, 31. 5., ob 13.30 na HBO in v nedeljo, 4. 6., ob 23. uri na HBO 3.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Vsemogočni Bruce (2003) & Vsemogočni Evan (2007)

Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo Morgan Freeman odigral najtežavnejšo med vsemi vlogami – vlogo Boga. In to je do zdaj storil dvakrat.

V komediji Vsemogočni Bruce (Bruce Almighty) Freeman svoje božje moči za en teden posodi odpuščenemu televizijskemu novinarju Bruceu Nolanu (Jim Carrey), v njenem nadaljevanju, filmu Vsemogočni Evan (Evan Almighty), pa ta usliši željo mladega kongresnika Evana Baxterja (Steve Carell), ki želi spremeniti svet, ter mu naroči, naj zanj izdela Noetovo barko.

Vsemogočni Bruce: v nedeljo, 28. 5., ob 14.45 na FOX.*
Vsemogočni Evan: v torek, 30. 5., ob 18.55 in v nedeljo, 4. 6., ob 15.05 na TV 1000.*

LEGO film (The Lego Movie, 2014)

TV-priporočila: filmi Morgana Freemana | Foto:

Priljubljene kockaste igrače se v prvem celovečernem filmu spopadejo z nepredstavljivo nevarnostjo, ki bi lahko za vedno uničila njihov svet. Rešitev najdejo v preprostem gradbincu Emmetu (Chris Pratt), ki ga po spletu nenavadnih naključij zamenjajo za zadnjega velikega mojstrskega sestavljavca.

LEGO film je prvi in do zdaj edini animiran celovečerec Morgana Freemana. Oskarjevec je v njem svoj prepoznavni glas posodil Vitruviusu – modremu čarodeju, ki glavnemu junaku razkrije njegovo poslanstvo.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Padec Olimpa (2013) & London je padel (2016)

Akcijski triler Padec Olimpa (Olympus Has Fallen) spremlja nekdanjega agenta tajne službe (Gerard Butler), ki poskuša iz zasedene Bele hiše rešiti ugrabljenega predsednika ZDA (Aaron Eckhart).

Ker je med talci teroristov tudi ameriški podpredsednik, za vršilca dolžnosti imenujejo predsednika predstavniškega doma Allana Trumbulla. Na srečo ima Freeman, ki Trumbulla upodablja, z opravljanjem te funkcije že izkušnje, saj je predsednika ZDA igral že v filmu Zadnji udarec.

V filmu London je padel (London Has Fallen), nadaljevanju Padca Olimpa, se zgodba ponovi, le da teroristi tokrat napadejo britansko prestolnico, kjer se na pogrebu britanskega premierja zberejo vsi pomembni svetovni politiki. Trumbulla, ki je medtem postal podpredsednik ZDA, ni med njimi.

Padec Olimpa: film je na voljo v videoteki DKino.
London je padel: v petek, 2. 6., ob 21.15 na CineStar TV Premiere 1.

Moll Flanders (1996)

TV-priporočila: filmi Morgana Freemana | Foto:

London v 18. stoletju. Osirotela mladenka Moll (Robin Wright) pobegne iz redovniškega samostana in pristane v javni hiši zvijačne madame Allworthy (Stockard Channing).

Tam spozna njenega služabnika – prijaznega temnopoltega gospoda Hibbla (Freeman). Z njegovo pomočjo Moll obudi upe o boljši prihodnosti in se zaljubi v nenavadnega umetnika (John Lynch).

Zgodovinsko dramo Pena Denshama je navdihnil istoimenski klasični roman Daniela Defoeja.

V soboto, 3. 6., ob 15.25 in v nedeljo, 4. 6., ob 4. uri na Cinemax 2.*

Srečnež Slevin (Lucky Number Slevin, 2006)

Kriminalni triler o nesrečnem mladeniču (Josh Hartnett), ki se znajde sredi vojne med dvema največjima newyorškima mafijskima botroma – Šefom (Freeman) in Rabinom (Ben Kingsley).

Dogodke dodatno zapleteta poklicni morilec Goodkat (Bruce Willis) in detektiv Brikowski (Stanley Tucci). Edina, ki poskuša Slevinu pomagati, je prijazna soseda Lindsey (Lucy Liu), ki jo nevarnost nenavadno privlači. Se bo Slevinu nazadnje le uspelo rešiti iz smrtonosne zanke?

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Batman: Na začetku (2005) & Vitez teme (2008)

TV-priporočila: filmi Morgana Freemana | Foto:

Trilogije Vitez teme Christopherja Nolana, v kateri je Batmana odigral Christian Bale, nam verjetno ni treba posebej predstavljati, nekaj besed bomo namenili samo našemu slavljencu.

Freeman v njej igra Luciusa Foxa – prijatelja pokojnega očeta Brucea Wayna. Temu osiroteli milijarder zaupa vodenje njegovega podjetja Wayne Enterprises, medtem ko sam po ulicah Gothama preganja različne zlikovce.

Lucius mu pri tem aktivno pomaga, saj je eden od redkih posameznikov, ki poznajo pravo identiteto trpinčenega superjunaka, njegova visoka etična merila pa zagotavljajo, da bo tudi v najtežjih trenutkih sprejel pravilne odločitve.

Prvi in drugi del trilogije sta na voljo v videoteki DKino.

S štirimi oskarji nagrajene Eastwoodove drame Punčka za milijon dolarjev (2004), ki je Freemanu prinesla kipec za najboljšega igralca v stranski vlogi, te dni na malih zaslonih žal nismo zasledili, zato pa si lahko v zgornjem videu ogledate zvezdnikov kratek in jedrnat zahvalni govor ob prejemu te nagrade.

Na koncu se bomo mi zahvalili njemu: vse najboljše, Morgan, in hvala za vse imenitne igralske stvaritve!



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV 3 DA
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka VOYO 239  
CineStar TV Premiere 1 225 NE
Kino 219 DA
FOX 210 DA
TV 1000 218 DA

*Velja za linearne programe.


Ne spreglejte