Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 5. 2017,
6.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Telekom Slovenije DKino animirani film Lego film LEGO lego kocke Chris Pratt Will Ferrell Elizabeth Banks Will Arnett Liam Neeson Morgan Freeman Phil Lord Christopher Miller družinski film film televizija

Sreda, 31. 5. 2017, 6.10

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

LEGO film (The Lego Movie)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
LEGO film

Odlična, za vso družino primerna animirana komična pustolovščina s priljubljenimi "legicami", ki je navdušila kritike in v kinodvoranah zaslužila več kot 450 milijonov ameriških dolarjev.

Avstralija, ZDA, Danska/2014/96 min.
Režija: Phil Lord, Christopher Miller
Glasovi: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Liam Neeson, Morgan Freeman, Jonah Hill
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Ocena IMDb: 7,8/10

Priljubljene kockaste igrače se v prvem celovečernem filmu spopadejo z nepredstavljivo nevarnostjo, ki bi lahko za vedno uničila njihov svet. Rešitev najdejo v preprostem gradbincu Emmetu, ki ga po spletu nenavadnih naključij zamenjajo za zadnjega velikega mojstrskega sestavljavca.

S pomočjo modrega čarodeja, prikupne mladenke, Batmana in kopice drugih čudaških figuric se Emmet poda na največjo pustolovščino svojega življenja. Toda če želi premagati zlobnega tirana, ki želi za vedno zlepiti vse kocke, mora naključni junak pozabiti na strah in svoji domišljiji pustiti proste roke.


"LEGO film je pravo malo animirano čudo: hollywoodska 'risanka', ki nagovarja najširše občinstvo in ki bo v enaki meri kratkočasila malčke, mladostnike in odrasle.

V tem edinstvenem, tematsko pestrem prepletu odraslega humorja, brezmejne otroške domišljije, razburljive akcije in brezhibne animacije bo prav vsak gledalec odkril nekaj zase, ne glede na to, kateri starostni skupini pripada." Klemen Černe, Siol.net (Preberite vso recenzijo filma LEGO film.)


  V videoteki DKino si oglejte tudi: Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana)


LEGO film | Foto:


Zanimivosti:

• Dansko podjetje Lego Group, ki ga je leta 1934 ustanovil Ole Kirk Christiansen, je začelo priljubljene plastične kocke proizvajati leta 1949. Do danes so prodali več kot 560 milijard kosov legokock.

• Beseda lego je skovanka fraze leg godt, kar v danščini pomeni igraj se lepo. V filmu besedice lego sicer nikoli ne slišimo.

• Lego film je prvi animiran celovečerec Morgana Freemana.

• Čeprav je videti, da so film posneli v tehniki animacije stop-motion, so vse podobe v filmu ustvarjene računalniško.

• Skladba iz filma Everything is Awesome Shawna Pattersona se je potegovala za oskarja za najboljšo izvirno filmsko pesem, film pa je bil nominiran tudi za zlati globus za najboljši animiran celovečerec.

LEGO film | Foto:

• Film je posvečen med snemanjem preminuli izvršni producentki Kathleen Fleming. Flemingova je izgubila življenje v avtomobilski nesreči. Stara je bila 39 let.

• Ustvarjalci so želeli, da bi lego Batmanu glas posodil kateri od igralcev, ki so viteza teme upodabljali na velikem platnu. Po tem, ko so Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney in Christian Bale sodelovanje zavrnili, mu je glas posodil Will Arnett.

Omenjeni lik je letos dočakal svoj lasten celovečerec, naslovljen LEGO Batman Film, ki si ga boste kmalu lahko ogledali v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije.

• Zeleni svetilki in Supermanu sta glas posodila Jonah Hill in Channing Tatum, soigralca v akcijski komediji 21 Jump Street: Mladeniča v modrem in njenem nadaljevanju 22 Jump Street: Mladeniča na faksu. Vse tri filme sta režirala Phil Lord in Christopher Miller.

• Studio je že napovedal nadaljevanje filma. To naj bi prišlo v kinematografe leta 2019, režiral pa ga bo Mike Mitchell (Troli), saj sta Lord in Miller zasedena s snemanjem za zdaj še neimenovanega filma o mlademu Hanu Solu iz Vojne zvezd.


Napovednik filma LEGO film:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5

Ne spreglejte