Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2017,
11.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije Vaiana Lin-Manuel Miranda animirani film družinski film Disney film televizija Dwayne Johnson sinhronizacija

Petek, 7. 4. 2017, 11.18

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka

V slovenščino sinhronizirana Disneyjeva animirana pustolovščina o mladi polinezijski princesi, ki želi rešiti svoj rajski otok pred zloveščo nevarnostjo, zato se odpravi iskat bajeslovnega polboga. Nominaciji za oskarja za najboljši animirani celovečerec in najboljšo izvirno filmsko pesem!

ZDA/2016/103 min.
Režija: Ron Clements, John Musker
Glasovi: Katja Ajster, Rok Kunaver, Vesna Jevnikar, Primož Pirnat, Tanja Ribič, Marjan Bunič
Žanr: Animirana družinska komična pustolovščina
Ocena IMDb: 7,7/10

Ustvarjalci čarobnih animacij Ledeno kraljestvo in Zootropolis predstavljajo pustolovsko zgodbo iz osrčja Polinezije. Mlada princesa Vaiana želi rešiti svoj rajski otok pred zloveščo nevarnostjo, zato se odpravi iskat bajeslovnega polboga Mauija.

Samovšečni bojevnik sprva ni navdušen nad tem, da bi se na nevarno avanturo odpravil z dekletom, toda odločna Vaiana ga kmalu preseneti s svojimi sposobnostmi navigacije v širnem oceanu.

S pomočjo izjemne povezanosti z morjem ju Vaiana vodi prek številnih nevarnih spopadov z neopisljivimi pošastmi, toda da bi izpolnila poslanstvo svojih prednikov, mora začeti zaupati Mauiju.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Troli (Trolls)


Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka | Foto:


Zanimivosti:

Vaiana, Disneyjev 56. animirani celovečerec, je v svetovnih kinematografih zaslužila več kot 628 milijonov ameriških dolarjev.

• Film je bil nominiran za oskarja za najboljši animirani celovečerec in najboljšo izvirno filmsko pesem (Lin-Manuel Miranda za How Far I'll Go). V prvi kategoriji je moral priznati premoč še enemu filmu studia Disney, Zootropolisu, v drugi pa skladbi City of Stars iz muzikala Dežela La La.

• Prejemnik Pulitzerjeve nagrade, dveh grammyjev, treh tonyjev in emmyja Lin-Manuel Miranda je privolil v ustvarjanje glasbe za film, še preden je njegov muzikal Hamilton postal velikanska broadwayska uspešnica.

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka | Foto:

Dwayne Johnson – ta je v izvirniku posodil glas polbogu Mauiu – meni, da je glasovno igranje najzahtevnejša oblika igranja.

• Prvo različico scenarija je spisal režiser in scenarist novozelandskih komičnih uspešnic Kaj počnemo v mraku (2014) in Lov na divjaka (2016) Taika Waititi.

• Režiserja filma Ron Clements in John Musker sta ustvarila že Disneyjeve uspešnice Veliki mišji detektiv (1986), Mala morska deklica (1989), Aladin (1992), Herkul (1997), Planet zakladov (2002) ter Princesa in žabec (2009). Vaiana je njun prvi celovečerec, v katerem ne prevladuje klasična animacija.


Napovednik filma Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte