SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paramount bo posnel remake Raziskovalcev

4

termometer

Družinski film Joeja Danteja Raziskovalci (Explorers) je ob premieri leta 1985 pospremil velik finančni polom.

A tako kot veliko filmov iz osemdesetih let 20. stoletja, uspešnih in tudi tistih, ki to niso bili, je tudi ta postopoma prejel kultni status in postal klasika. In ta klasika bo zdaj doživela preobleko 21. stoletja.

Studio Paramount Pictures bo namreč s svojim nizkocenovnim oddelkom Insurge posnel remake Raziskovalcev.

Scenarista akcijskega filma Misija: Nemogoče - protokol duh (Mission: Impossible – Ghost Protocol) Josh Appelbaum in Andre Nemec bosta remake producirala, medtem ko bosta scenarij za film spisala Geoff Moore in Dave Posamentier. Kdo bo prevzel režijo in katerim trem mladim igralcem bodo pripadle naslovne vloge, še ni znano.

Originalni Raziskovalci so bili odskočna deska za dva zelo obetavna igralca (žal enega danes ni več med nami), Ethana Hawka in Riverja Phoenixa. Film spremlja tri nadobudne prijatelje, ki poskušajo na dvorišču hiše enega od njih zgraditi delujočo vesoljsko ladjo. Kar jim tudi uspe.

Čeprav ni film Stevena Spielberga, pa ga marsikdo po svoje enači s Spielbergovo mojstrovino E.T. Vesoljčkom (ali pa vsaj s filmi, ki so v tistem obdobju nastali pod okriljem Spielbergove produkcijske hiše Amblin Entertainment).

Zakaj je izvirni film neslavno propadel, ni natančno znano. Morda zato, ker je studio premaknil načrtovano premiero in so morali produkcijo pospešiti. Kot rečeno, ob premieri ni doživel pričakovanega sprejema, ne pri kritikih ne pri gledalcih, se pa je veliko bolje odrezal, ko so film kmalu zatem izdali na videokasetah za potrebe prikazovanja doma.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin