SiolNET. Trendi Film in TV
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Očitno so nekaj storili prav: gledanost Oskarjev po petih letih spet višja

0,12

termometer

oskarji oder
Foto: Getty Images

Televizijski prenos letošnje podelitve oskarjev si je po štiriletni krizi spet opomogel in dosegel 29,6 milijona gledalcev, kar je za 11 odstotkov več kot v letu 2018, ko je bila gledanost najnižja.

Zelena knjiga Trendi Oskarji 2019: najboljši film je Zelena knjiga, največ kipcev za Bohemian Rhapsody #video

Ta podatek je spodbuden za organizatorje, ki so se odločili za vrsto potez, da bi pritegnili gledalce, od ponovnega predvajanja najbolj priljubljene kategorije za najboljši film do tega, da je podelitev prvič v treh desetletjih minila brez voditelja.

Zdi se, da je podelitev v krajši obliki in brez voditelja zadovoljila gledalce, saj je 200-minutna oddaja postala najbolj gledan zabavni program ABC v dveh letih, je v izjavi zapisala televizijska hiša ABC. "Gledanost Oskarjev se je zvišala za 3,1 milijona gledalcev - od 26,5 milijona na 29,6 milijona - in v starosti od 18 do 49 let poskočila za 13 odstotkov," so pojasnili pri ABC ob sklicevanju na podatke družbe Nielsen, ki meri gledanost.

oskarji oder Foto: Getty Images

Podelitev je v nedeljo ponoči prevladovala na družabnih omrežjih, kjer je zabeležila 17,7 milijona interakcij, večinoma, in sicer 75 odstotkov, na Twitterju, sledila sta Instagram in Facebook.

Višjo gledanost poznavalci zabavne industrije poleg skrajšanemu formatu prenosa pripisujejo tudi uspešnicam ter nastopu legendarne skupine Queen in Lady Gaga.

Oglejte si še:

Lady Gaga, Bradley Cooper Trendi Po Oskarjih vsi govorijo o nastopu Lady Gaga in Bradleyja Cooperja #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin