SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novo Vojno zvezd bodo snemali v Dubrovniku

0

termometer

Začelo se je snemanje osmega dela Vojne zvezd. Medtem ko prve kadre že snemajo v Londonu, naj bi dele filma posneli tudi pri naših južnih sosedih.

Sedmi del Vojne zvezd: Sila se prebuja še vedno podira rekorde v kinodvoranah po vsem svetu, te dni pa se že začenja snemanje osmega dela sage. Kot poroča spletna stran total-croatia-news.com, bo snemanje potekalo tudi pri naših južnih sosedih, natančneje v Dubrovniku.

V Dubrovniku se bodo mudili teden dni V Dubrovniku bodo tako po Igri prestolov snemali še eno svetovno uspešnico, snemalna ekipa pa bo na obali med 9. in 16. marcem letos. Po poročanju spletne strani naj bi med drugim snemali na obzidju, na glavni ulici v središču mesta, na plaži Banje in v starem mestnem pristanišču.

Na snemanje se po poročanju Hine mesto pripravlja že več mesecev, a zaradi Disneyjevih predpisov o tem niso smeli govoriti. Po besedah ravnatelja Hrvaškega avdiovizualnega centra Hrvoja Hribarja bo Disney za snemanje porabil med 5 in 6 milijoni dolarjev oziroma med 4,4 in 5,4 milijona evri, kar bo najdražje snemanje po snemalnem dnevu na Hrvaškem do zdaj.

Z Igro prestolov Hrvaška zaslužila 13 milijonov evrov Hrvaška tako nadaljuje z uspešnim sodelovanjem z ameriškimi produkcijskimi hišami. Z Igro prestolov je Hrvaška na primer zaslužila 13 milijonov evrov, Hribar pa ocenjuje, da je na račun snemanj v hrvaški proračun priteklo okoli 43 milijonov evrov prihodkov.

Osmi del Vojne zvezd naj bi v kinematografe prišel 15. decembra 2017, načrtovana pa so še tri nadaljevanja, ki bodo na ogled v letih 2018, 2019 in 2020.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin