Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 10. 2021,
15.11

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

7

Natisni članek

snemanje filma snemanje streljanje Alec Baldwin

Ponedeljek, 25. 10. 2021, 15.11

2 leti, 6 mesecev

Moškega, ki je Baldwinu podal pištolo, že prej obtoževali malomarnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

7

Rust snemanje | Preiskovalci na snemalnem prizorišču v Novi Mehiki, kjer se je zgodil incident s tragičnim koncem. | Foto Reuters

Preiskovalci na snemalnem prizorišču v Novi Mehiki, kjer se je zgodil incident s tragičnim koncem.

Foto: Reuters

Preiskava smrti direktorice fotografije, ki jo je na snemanju filma nenamerno ustrelil igralec Alec Baldwin, se je usmerila na pomočnika režiserja, ki so ga že v preteklosti kritizirali zaradi njegovega vedenja in zanemarjanja varnosti na snemanju.

Alec Baldwin
Trendi Tragedija v ZDA: Alec Baldwin sredi snemanja do smrti ustrelil žensko #video

Potem ko je Alec Baldwin med vajo na snemanju filma Rust nenamerno ustrelil in ubil direktorico fotografije Halyno Hutchins, se zdaj preiskovalci incidenta osredotočajo na varnostne standarde na snemalnem prizorišču.

Podal mu je pištolo in dejal, da v njej ni pravega streliva

V ospredju preiskave je po poročanju CNN pomočnik režiserja Dave Halls, ki je Baldwinu podal pištolo in ob tem dejal, da je "hladna" (da v njej ni pravega streliva), kar se je pozneje izkazalo za neresnično.

Hallsa, sicer izkušenega profesionalca na svojem področju, so sodelavci na snemanjih v preteklosti že obtožili malomarnosti, poroča CNN. Ta se sklicuje na dva njegova nekdanja sodelavca, ki ga obtožujeta, da je že v preteklosti zanemarjal varnostne protokole pri uporabi orožja in pirotehnike na snemanju.

V nedeljo so v mestu Albuquerque v Novi Mehiki priredili slovesnost v spomin ubiti direktorici fotografije Halyni Hutchins. | Foto: Reuters V nedeljo so v mestu Albuquerque v Novi Mehiki priredili slovesnost v spomin ubiti direktorici fotografije Halyni Hutchins. Foto: Reuters

Strokovnjakinja za pirotehniko Maggie Goll je za CNN povedala, da je med snemanjem serije Into The Dark leta 2019 Halls povsem ignoriral varnostne sestanke, snemalne ekipe pa ni opozarjal na prisotnost strelnega orožja na prizorišču.

"Ekipa je za orožje izvedela šele, ko je pomočnik rekviziterja od njega zahteval, da opozori na to," je povedala in dodala, da Halls rekvizitov, vključno z orožjem, pogosto sploh ni vrnil, niti se ni držal varnostnih protokolov.

Medtem pa se je Alec Baldwin po tragičnem dogodku umaknil iz javnosti in odpovedal vse projekte, pri katerih je sodeloval, še poročajo ameriški mediji.

Preberite še:

Brandon Lee
Trendi Šokantna smrt igralca, ki bi moral postati superzvezdnik
Ne spreglejte