Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 10. 2021,
6.25

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

63

Natisni članek

streljanje Alec Baldwin

Petek, 22. 10. 2021, 6.25

2 leti, 6 mesecev

Alec Baldwin

Tragedija v ZDA: Alec Baldwin sredi snemanja do smrti ustrelil žensko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

63

Ameriški filmski zvezdnik Alec Baldwin je sredi snemanja ustrelil direktorico fotografije, ki je zaradi poškodb umrla. S pištolo je resno poškodoval tudi direktorja filma, 48-letnega Joela Souza, ki je na intenzivni negi. Po tragičnem dogodku se je odzval na Twitterju in zapisal, da je pretresen: "Ne najdem besed, s katerimi bi lahko izrazil žalost, ki jo čutim."

Nesreča se je zgodila med snemanjem na ranču Bonanza Creek, ki je priljubljena lokacija za snemanje filmov. Tam so snemali vestern Rust, ki se dogaja v 19. stoletju. Med snemanjem se je sprožila rekvizitna pištola, ki jo je držal filmski zvezdnik Alec Baldwin.

"Ni besed, s katerimi bi izrazil svoj šok in žalost v zvezi s tragično nesrečo, ki je vzela življenje Halyne Hutchins, žene, matere in naše zelo občudovane sodelavke. Srce se mi trga, ko pomislim na njenega moža, njunega sina in vse, ki so poznali in ljubili Halyno," je po tragičnem dogodku Baldwin zapisal na Twitterju. 

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik šerifa Santa Feja, še nihče ni bil aretiran in vložena ni bila nobena obtožba. Prav tako je Alec Balwin prišel prostovoljno in po zaslišanju zapustil prostor. Nesrečni dogodek še dejavno preiskujejo.

Ustrelil je Halyno Hutchins, 42-letno direktorico fotografije, ki je umrla. Resne poškodbe je utrpel tudi režiser filma, 48-letni Joel Souza. Ta je trenutno na intenzivni negi.

Baldwin je bil producent in igralec v tem filmu.

Pravila glede uporabe rekvizitov orožja na filmskih snemanjih so zelo stroga, to ni prvi tovrstni tragični dogodek med snemanjem filma. Leta 1993 je med snemanjem na podoben način umrl Brandon Lee, sin Brucea Leeja. Leta 1984 se je med snemanjem v glavo ustrelil Jon-Erik Hexum, ki se ni zavedal nevarnosti izstreljenih slepih nabojev z majhne oddaljenosti.

 

Mednarodno združenje kinematografov je v izjavi za revijo Variety dejalo, da je smrt Hutchinsove "uničujoča novica" in "strašna izguba". 

Ne spreglejte