Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2018,
16.02

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

Umetna inteligenca roboti priporočila film TV Telekoma Slovenije

Petek, 10. 8. 2018, 16.02

2 meseca, 2 tedna

TV-priporočila

Kakšno prihodnost nam pišejo roboti? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

TV-priporočila: Roboti in umetna inteligenca

V tokratnih TV-priporočilih vam predstavljamo vsebine, ki jih poganjajo bolj ali manj pametni roboti in druge oblike umetne inteligence. Oglejte si jih in po videnem presodite, ali bo tovrstna tehnologija v prihodnosti velika rešiteljica človeštva ali naša poguba.

Avgust na Epic Drama
Trendi Zapeljivo poletje z najboljšimi dramskimi serijami #foto #video

Jeklena moč (Real Steel, 2011)

V bližnji prihodnosti, ko je priljubljen šport boks robotov, se nekdanji boksarski prvak (Hugh Jackman) na prigovarjanje odtujenega sina posveti treningu neuglednega robota, ki ga je odkril med zavrženo kovino. Nominacija za oskarja za najboljše posebne učinke. • V soboto, 4. 8., ob 15.55 na Planet TV.*

 | Foto: V bližnji prihodnosti, ko je priljubljen šport boks robotov, se nekdanji boksarski prvak (Hugh Jackman) na prigovarjanje odtujenega sina posveti treningu neuglednega robota, ki ga je odkril med zavrženo kovino. Nominacija za oskarja za najboljše posebne učinke. • V soboto, 4. 8., ob 15.55 na Planet TV.*

Roboti (Robots, 2005)

Ustvarjalci Ledene dobe predstavljajo zabavno družinsko animirano pustolovščino o mlademu izumitelju, ki želi pomagati vsem robotom sveta, žal pa kmalu ugotovi, da je njegov vzornik v resnici zloben in tiranski direktor. • Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

 | Foto: Ustvarjalci Ledene dobe predstavljajo zabavno družinsko animirano pustolovščino o mlademu izumitelju, ki želi pomagati vsem robotom sveta, žal pa kmalu ugotovi, da je njegov vzornik v resnici zloben in tiranski direktor. • Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Wall-E (2008)

Po stotinah let samotnega opravljanja smetarskega dela na opustošeni Zemlji, za katero je bil ustvarjen, radovedni in prikupni čistilni robot WALL-E odkrije nov smisel življenja: pogum, ljubezen in prijateljstvo. Oskar za najboljši animiran celovečerec. • Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

 | Foto: Po stotinah let samotnega opravljanja smetarskega dela na opustošeni Zemlji, za katero je bil ustvarjen, radovedni in prikupni čistilni robot WALL-E odkrije nov smisel življenja: pogum, ljubezen in prijateljstvo. Oskar za najboljši animiran celovečerec. • Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

HBO GO na televiziji Telekoma Slovenije
Trendi HBO GO – najboljše serije in filmi vedno in povsod, tudi ko ste na dopustu #video

Ognjeni obroč (Pacific Rim, 2013)

Akcijski domišljijski spektakel letošnjega prejemnika oskarja za režijo Guillerma del Tora (Favnov labirint, Oblika vode) o apokaliptičnem boju med velikanskimi pošastmi in roboti, ki jih upravljajo posebej izurjeni piloti. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Akcijski domišljijski spektakel letošnjega prejemnika oskarja za režijo Guillerma del Tora (Favnov labirint, Oblika vode) o apokaliptičnem boju med velikanskimi pošastmi in roboti, ki jih upravljajo posebej izurjeni piloti. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Ognjeni obroč: Vstaja (Pacific Rim: Uprising, 2018)

Vojna med nezemeljskimi pošastmi za množično uničenje in superroboti, ki jih upravljajo piloti, je bila le uvod v vseobsegajoč napad na človeštvo, ki smo mu priča v letošnjem nadaljevanju uspešnice iz leta 2013. Svet tokrat rešujeta Scott Eastwood in John Boyega. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Vojna med nezemeljskimi pošastmi za množično uničenje in superroboti, ki jih upravljajo piloti, je bila le uvod v vseobsegajoč napad na človeštvo, ki smo mu priča v letošnjem nadaljevanju uspešnice iz leta 2013. Svet tokrat rešujeta Scott Eastwood in John Boyega. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017)

Peti del priljubljene akcijsko-domišljijske franšize se vrne preteklost ter v zgodbo o bitki med Avtoboti in Deseptikoni vplete legendo o kralju Arturju. Film, s katerim se režiser Michael Bay in igralec Mark Wahlberg poslavljata od Transformerjev. • V soboto, 18. 8., ob 22. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. │ Prvi štirje deli franšize so na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Peti del priljubljene akcijsko-domišljijske franšize se vrne preteklost ter v zgodbo o bitki med Avtoboti in Deseptikoni vplete legendo o kralju Arturju. Film, s katerim se režiser Michael Bay in igralec Mark Wahlberg poslavljata od Transformerjev. • V soboto, 18. 8., ob 22. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. │ Prvi štirje deli franšize so na voljo v videoteki DKino.

TV-priporočila: Opice
Trendi Opice v boju za primat med primati #foto #video

Iztrebljevalec 2049 (Blade Runner 2049)

Leta 2049 robotski policist (Ryan Gosling) iz Los Angelesa naleti na dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti družbo v kaos. Odpravi se na lov za nekdanjim iztrebljevalcem Deckardom (Harrison Ford), za katerim so se pred tridesetimi leti izgubile vse sledi. Težko pričakovano nadaljevanje kultnega filma Ridleya Scotta.• V soboto, 4. 8., ob 22.40 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

 | Foto: Leta 2049 robotski policist (Ryan Gosling) iz Los Angelesa naleti na dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti družbo v kaos. Odpravi se na lov za nekdanjim iztrebljevalcem Deckardom (Harrison Ford), za katerim so se pred tridesetimi leti izgubile vse sledi. Težko pričakovano nadaljevanje kultnega filma Ridleya Scotta.• V soboto, 4. 8., ob 22.40 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Ex Machina (2015)

Mlad računalniški programer (Domhnall Gleeson) dobi priložnost, da preizkusi najnovejšo stvaritev internetnega magnata (Oscar Isaac) – osupljivo napredno umetno inteligenco, ujeto v telo lepe androidke Ave (Alicia Vikander). Oskar za najboljše posebne učinke. • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Mlad računalniški programer (Domhnall Gleeson) dobi priložnost, da preizkusi najnovejšo stvaritev internetnega magnata (Oscar Isaac) – osupljivo napredno umetno inteligenco, ujeto v telo lepe androidke Ave (Alicia Vikander). Oskar za najboljše posebne učinke. • Film je na voljo v videoteki DKino.

A.I. umetna inteligenca (A.I. Artificial Intelligence, 2001)

Za dva oskarja nominirana ZF-drama Stevena Spielberga nas popelje v oddaljeno prihodnost, ko ljudem služijo inteligentni stroji, in spremlja Davida (Haley Joel Osment) – prvega humanoidnega robota, ki je sposoben ljubiti. Ko ga družina, ki ji je bil namenjen, zavrže, si David zaželi, da bi postal pravi deček. • V soboto, 4. 8., ob 13.15 na Kino.*

 | Foto: Za dva oskarja nominirana ZF-drama Stevena Spielberga nas popelje v oddaljeno prihodnost, ko ljudem služijo inteligentni stroji, in spremlja Davida (Haley Joel Osment) – prvega humanoidnega robota, ki je sposoben ljubiti. Ko ga družina, ki ji je bil namenjen, zavrže, si David zaželi, da bi postal pravi deček. • V soboto, 4. 8., ob 13.15 na Kino.*

Nevarno morje
Trendi Pozor, nevarno morje! #foto #video

Robot in Frank (Robot & Frank, 2012)

V bližnji prihodnosti sin svojemu ostarelemu očetu in nekdanjemu tatu draguljev (Frank Langella) kupi hodečega in govorečega, človeku podobnega robotskega služabnika, posebej programiranega, da bi skrbel zanj ter za njegovo telesno in umsko zdravje. • V soboto, 11. 8., ob 22. uri na Kanal A.*

 | Foto: V bližnji prihodnosti sin svojemu ostarelemu očetu in nekdanjemu tatu draguljev (Frank Langella) kupi hodečega in govorečega, človeku podobnega robotskega služabnika, posebej programiranega, da bi skrbel zanj ter za njegovo telesno in umsko zdravje. • V soboto, 11. 8., ob 22. uri na Kanal A.*

Ona (Her, 2013)

Spike Jonze (Biti John Malkovich, Prilagajanje) predstavlja eno najbolj nenavadnih filmskih romanc vseh časov – zgodbo o osamljenem moškem (Joaquin Phoenix), ki se zaplete v ljubezensko razmerje s svojim operacijskim sistemom (glas Scarlett Johansson). • Film je na voljo v videoteki DKino.

 | Foto: Spike Jonze (Biti John Malkovich, Prilagajanje) predstavlja eno najbolj nenavadnih filmskih romanc vseh časov – zgodbo o osamljenem moškem (Joaquin Phoenix), ki se zaplete v ljubezensko razmerje s svojim operacijskim sistemom (glas Scarlett Johansson). • Film je na voljo v videoteki DKino.

Kratek stik (Short Circuit, 1986)

Number 5 – eden od eksperimentalnih robotov, ki jih razvija ameriška vojska – po udaru strele nenadoma postane inteligenten in pobegne iz laboratorija. Glavni človeški vlogi v tej ZF-komediji sta odigrala Ally Sheedy in Steve Guttenberg. • V nedeljo, 5. 8., ob 4.10 na TV 1000.*

 | Foto: Number 5 – eden od eksperimentalnih robotov, ki jih razvija ameriška vojska – po udaru strele nenadoma postane inteligenten in pobegne iz laboratorija. Glavni človeški vlogi v tej ZF-komediji sta odigrala Ally Sheedy in Steve Guttenberg. • V nedeljo, 5. 8., ob 4.10 na TV 1000.*

Fear the Walking Dead S4
Trendi Nadaljevanje serije Fear The Walking Dead po izgubi dveh priljubljenih likov #foto #video

Westworld

V futurističnem svetu Westworld se skupina robotov osamosvoji in skrene s skrbno pripravljenih scenarijev svojih stvarnikov, to pa prinese skrb zbujajoče vzorce nesprejemljivega vedenja. Temačna odisejade o zori umetne inteligence, kjer se razvija greh. • Obe sezoni serije sta na voljo na HBO OD/GO.

 | Foto: V futurističnem svetu Westworld se skupina robotov osamosvoji in skrene s skrbno pripravljenih scenarijev svojih stvarnikov, to pa prinese skrb zbujajoče vzorce nesprejemljivega vedenja. Temačna odisejade o zori umetne inteligence, kjer se razvija greh. • Obe sezoni serije sta na voljo na HBO OD/GO.

Ljudje (Humans)

Kaj je tisto, kar nas dela človeške? Lahko umetno ustvarjeno bitje razmišlja in čuti na način, kot to počnemo ljudje? Kakšna je pravzaprav prihodnost umetne inteligence? Na ta vprašanja poskuša odgovoriti britanska priredba istoimenske švedske serije o humanoidnih robotih, ki se začenjajo zavedati lastnega obstoja. • Vse tri sezone serije so na voljo v videoteki Pickbox.

 | Foto: Kaj je tisto, kar nas dela človeške? Lahko umetno ustvarjeno bitje razmišlja in čuti na način, kot to počnemo ljudje? Kakšna je pravzaprav prihodnost umetne inteligence? Na ta vprašanja poskuša odgovoriti britanska priredba istoimenske švedske serije o humanoidnih robotih, ki se začenjajo zavedati lastnega obstoja. • Vse tri sezone serije so na voljo v videoteki Pickbox.

Ljudje S3
Trendi Kakšna je prihodnost umetne inteligence? #video

Na koncu vas vabimo še k ogledu napovednika Spielbergove ZF-drame A.I. umetna inteligenca.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219│ 220 (HD) DA
Videoteka Pickbox 242  
TV 1000 705 DA
Kanal A 8 │ 15 (HD) DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

SK Poletni oddih
Trendi Preživite poletni oddih v družbi filmskih zvezd #foto #video
Ne spreglejte