Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2017,
14.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

priporočila noč čarovnic srhljivka grozljivka Telekom Slovenije DKino TViN HBO

Petek, 27. 10. 2017, 14.57

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Kako lahko preživite noč, ko bomo kričali na pomoč #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
TV-priporočila: Noč čarovnic

Pred nočjo čarovnic smo na malih zaslonih poiskali dvajset bolj ali manj znanih filmov, ki bi morali tudi najpogumnejšim gledalcem pognati strah v kosti. Preverite, kako se boste nanje odzvali vi.


Preberite še:


28 tednov pozneje (28 Weeks Later, 2007)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Leta 2002 nas je Danny Boyle prestrašil z grozljivko o skupini ljudi, ki poskuša rešiti človeštvo pred izginotjem, potem ko smrtonosni virus zdesetka prebivalstvo Velike Britanije, preostale pa spremeni v morilske stvore.

Pet let pozneje je Juan Carlos Fresnadillo posnel še podobno hvaljeno nadaljevanje Boylovega filma, naslovljeno 28 tednov pozneje. Zgodba, ki se dogaja šest mesecev po dogodkih iz izvirnika, je podobna, le da se tokrat z virusom spopade ameriška vojska.

V nedeljo, 22. 10., ob 1. uri na HBO.*
Oba filma, 28 dni pozneje in 28 tednov pozneje, sta na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Oči moje matere (The Eyes of My Mother, 2016)

Na Sundanceu prikazan črno-beli prvenec Nicolassa Pescea pripoveduje zgodbo o hčerki nekdanje očesne kirurginje, ki prebiva na odročni portugalski kmetiji, kjer jo mati uči človeške anatomije.

Nekega dne pa nepričakovani obiskovalec razbije idilo Franciscinega družinskega življenja in čustveno globoko zaznamuje mlado dekle. Leta pozneje Francisca razvije mračna, obsedena nagnjenja.

V petek, 27. 10., ob 3.10 na Cinemax.* │ Film je na voljo tudi na HBO GO.

Živi in mrtvi (The Living and the Dead, 2006)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Pretresljiva zgodba britanskega režiserja in scenarista Simona Rumleya se začne, ko mora asistokrat Donald Brocklebank zaradi strahu pred bankrotom zapustiti podeželski dvorec, kjer domujeta še njegova na smrt bolna žena in njun shizofreni sin James.

Oba potrebujeta stalno nego, toda Jamesu se stanje poslabša in začne verjeti, da lahko bolje skrbi za svojo mamo kot bolničarka, ki jo je najel njegov oče.

V torek, 31. 10., ob 20. uri na Planet PLUS.*

Hvaljena, v Cannesu prikazana srhljivka o punk skupini, ki se na glasbeni turneji ustavi v nekem odročnem klubu, kjer jo napadejo člani neonacistične tolpe pod vodstvom Patricka Stewarta.

Film je na voljo v videoteki DKino.

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Za devetnajstletno Jay bi morala biti jesen predvsem čas za novo šolsko leto, fante in konce tedna ob bližnjem jezeru. Toda po na videz nedolžni spolni izkušnji jo začnejo preganjati grozljive prikazni.

Tesnobna in napeta psihoseksualna grozljivka Davida Roberta Mitchella je metafora negotovosti in strahov, ki tarejo mladostnike ob njihovem prvem stiku s spolnostjo.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Kaj počnemo v mraku (What We Do in the Shadows, 2014)

Taika Waititi in Jemaine Clement, avtorja novozelandske TV-serije Flight of the Conchords, nam skozi formo lažnega dokumentarca razkrijeta tegobe, tesnobe, sanje in upe štirih značajsko zelo raznolikih vampirjev s skupnim apetitom. Ena od najbolj posrečenih in zabavnih komičnih grozljivk zadnjih let.

V ponedeljek, 30. 10., ob 23.20 na TV SLO 2.*

Od mraka do zore (From Dusk Till Dawn, 1996)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Zgodba se vrti okoli dveh kriminalcev na begu v Mehiko, kjer iščeta skrivališče zase in svoje talce. Zatočišče poiščejo v baru dvomljivega slovesa, a še sanja se jim ne, kako veliko napako so storili v resnici: že naslednje jutro namreč ugotovijo, da so tamkajšnji delavci pravzaprav nevarni vampirji.

V filmu, ki ga je režiral avtor kultnega Mesta greha Robert Rodriguez, igrajo George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Keitel, Juliette Lewis, Danny Trejo in nepozabna Salma Hayek.

V sredo, 25. 10., ob 23.35 in v soboto, 28. 10., ob 20.30 na TV 1000.*

Izjemno hvaljena in uspešna komična srhljivka Jordaa Peela o temnopoltem mladeniču, ki obišče družinsko posestvo svojega belopoltega dekleta, kjer sprva naleti na toplo dobrodošlico, nato pa odkrije resnico, ki je bolj srhljiva od česarkoli, kar si je lahko predstavljal. Da, rasizem je grozljiv.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Krik 2 (Scream 2, 1997)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Od pokola v Woodsboru sta minili dve leti. Sidney in Randy študirata na kolidžu, po krivem obtoženi Cotton poskuša vnovčiti svojo zgodbo, poročevalka Gale pa je o dogodkih napisala knjigo, po kateri so posneli film s Tori Spelling v glavni vlogi. Toda med premiero filma maskirani morilec znova udari …

Nadaljevanje kultnega slasherja iz leta 1996, v katerem sta se režiser Wes Craven in Kevin Williamson z veliko mero samoironije lotila vprašanja filmskih nadaljevanj.

V nedeljo, 22. 10., ob 2.45 na FOX Movies.* │ Na HBO GO je na voljo vsa izvirna trilogija Krik.

Škrlatni vrh (Crimson Peak, 2015)

Gotska romanca vizionarskega režiserja Favnovega labirinta Guillerma del Tora o mladi nevesti (Mia Wasikowska), ki na starem posestvu svojega moža in njegove sestre (Tom Hiddleston in Jessica Chastain) naveže stike z duhovi in odkrije globoko zakopane temačne družinske skrivnosti.

V torek, 31. 10., ob 0.25 na HBO 2.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino ter na HBO OD in HBO GO.

Brez povratka 5 (Final Destination 5, 2011)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

V petem delu izjemno priljubljene franšize smrt znova sistematično lovi skupino prijateljev, ki se poskušajo izmakniti njenemu neusmiljenemu pregonu.

Tokrat se ta spravi nad skupino sodelavcev, ti se z avtobusom odpravijo na sindikalni oddih in se zaradi slutnje izognejo grozljivi nesreči, ki bi se jim morala pripetiti na visečem mostu.

V petek, 27. 10., ob 3.20 na Kino.*

Težko pričakovana predelava kultne grozljivke Sama Raimija o skupini prijateljev, ki se odpravijo v samotno kočo v gozdu, kjer po nesreči osvobodijo starodavne in nepojmljivo zlobne demone.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Zora živih mrtvecev (Dawn of the Dead, 2004)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Celovečerni režijski prvenec režiserja spektaklov 300, Varuhi in Jekleni mož Zacka Snyderja in predelava istoimenske klasike nedavno umrlega Georgea A. Romera iz leta 1978 spremlja skupino preživelih na Zemlji, ki so jo opustošili ljudožerski zombiji.

V četrtek, 26. 10., ob 18.45 in v soboto, 28. 10., ob 22.15 na TV 1000.*

Smrt v temi (Don't Breathe, 2016)

Grozljivka režiserja zgoraj omenjenega remaka Zlobnih mrtvecev Fedeja Alvareza o trojici lahkomiselnih tatičev, ki naredijo smrtonosno napako, ko vlomijo v hišo premožnega in slepega samotarja (Stephen Lang).

Film, ki so ga nekateri kritiki opisovali kot "Hitchcock na drogah", je samo v ameriških kinematografih zaslužil skoraj desetkrat več od svojega 10-milijonskega proračuna.

V ponedeljek, 23. 10., ob 23.10 na HBO 3 in v sredo, 1. 11., ob 1.20 na HBO.* │ Na voljo tudi na HBO GO.

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Komična grozljivka režiserja uspešnic Šesti čut in Nezlomljivi M. Nighta Shyamalana o bratu in sestri, ki na obisku pri starih starših odkrijeta srhljivo resnico o svoji babici in dedku.

V petek, 27. 10., ob 22.50 na HBO.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino ter na HBO OD in HBO GO.

Režiser izvirnega Osmega potnika Ridley Scott se je po Prometeju znova odpravil raziskovat najtemačnejše kotičke vesolja z zgodbo o posadki kolonialne ladje, ki pristane na čudovitem, toda sovražnem planetu, kjer se mora spopasti z nepredstavljivo grozo.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Priklicano zlo (The Conjuring, 2013)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Režiser kultne Žage predstavlja zgodbo, posneto po resničnih pričevanjih iskalcev duhov Eda in Lorraine Warren (Patrick Wilson in Vera Farmiga). Kljub več kot tisoč preiskanim primerom paranormalnih aktivnosti ju nič ni pripravilo na grozljivo dogajanje v hiši družine Perron.

V sredo, 1. 11., ob 0.35 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Za zlato palmo nominirana psihološka srhljivka danskega mojstra Nicolasa Windinga Refna (Vožnja, Samo bog odpušča) govori o nadarjeni šestnajstletni manekenki (Elle Fanning), ki se znajde v temačnem svetu losangeleške modne industrije.

V enem od najbolj razvpitih filmov lanskega Cannesa igrajo še Jena Malone, Keanu Reeves in Christina Hendricks.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Koča v gozdu (The Cabin in the Woods, 2012)

TV-priporočila: Noč čarovnic | Foto:

Hvaljena grozljivka, ki jo je produciral in se pod njo sopodpisal režiser Maščevalcev Joss Whedon, prikazuje pet najstnikov, ki se odpravijo na sproščene počitnice v osamljeno kočo v gozdu, kjer postanejo žrtve srhljivega znanstvenega poskusa. To, da je med njimi Thor (Chris Hemsworth), jim prav nič ne koristi.

V sredo, 1. 11., ob 2.40 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Coraline (2009)

Končajmo z odličnim filmom, ki je sicer strašljiv, a ne tako zelo, da si ga ne bi mogli ogledati tudi otroci.

Za oskarja nominiran lutkovni animirani film, ki ga je avtor Predbožične more Henry Selick priredil po istoimenskem otroškem romanu Neila Gaimana, pripoveduje zgodbo o deklici, ki odkrije skrivna vrata v vzporedni idealiziran svet.

Ko pa se obisk sprevrže v nevarno igro, mora Coraline zbrati ves pogum, da ubeži krempljem Druge mame, ki jo želi na vsak način obdržati pri sebi.

V nedeljo, 22. 10., ob 14.20 na HBO in v torek, 31. 10., ob 12.30 na HBO 2.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219 DA
FOX Movies 216 DA
TV 1000 218 DA
TV SLO 2 2 DA

 *Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte