Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2017,
11.34

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jugoslavija televizija TV-serije film Klasik TV Telekom Slovenije

Četrtek, 26. 10. 2017, 11.34

6 let, 5 mesecev

Televizija Telekoma Slovenije

Klasik TV praznuje sedmi rojstni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Klasik TV

Klasik TV, eden od najbolj gledanih kanalov v regiji, to jesen praznuje svoj sedmi rojstni dan. Preverite, katere zanimive vsebine si boste na njem lahko ogledali novembra.

Program Klasik TV je sestavljen izključno iz filmov in nadaljevank iz vse regije, tako klasikov, ki se jh vsi radi spominjamo, kot tudi novih naslovov.

Klasik TV 24 ur na dan izpolnjujejo kultni igrani filmi in filmske uspešnice iz vseh držav v regiji, vrhunski dokumentarni filmi, risanke, ki obujajo lepe spomine, in seveda čudovite nadaljevanke.

Klasik TV se prikazuje v vsej regiji, zastopan je na največjih platformah, število gledalcev pa nenehno narašča.

"Zelo smo zadovoljni, da so nas gledalci prepoznali. Od njih in operaterjev dobivamo veliko pohval za naš kanal in program.

Velika prednost je, da nas lahko gledajo vsi, ne glede na starost. Mlade zanima, kaj so gledali njihovi starši, starejši pa se želijo spomniti svojih najljubših filmov.

S Klasik TV je občinstvo dobilo točno tisto, kar je manjkalo na trgu – televizijski kanal, na katerem se ob gledanju filmov lahko naučijo vse o zgodovini filmske umetnosti na teh prostorih.

Danes je Klasik TV eden od največjih promotorjev filma in izvoznikov kulture v regiji," je izjavila direktorica in ustanoviteljica Klasik TV Maja Jelisić Cooper.

Žanrsko raznolik program in slovita igralska imena

Program Klasik TV je žanrsko raznolik, saj se na njem predvajajo komedije, partizanski spektakli, trilerji, ljubezenski filmi, drame in satire, ob celovečercih pa prikazujejo tudi dokumentarne, animirane in eksperimentalne filme.

Eden od najbolj priljubljenih filmov na Klasik TV je Valter brani Sarajevo z legendarnim Bato Živojinovićem (1933 - 2016). | Foto: Eden od najbolj priljubljenih filmov na Klasik TV je Valter brani Sarajevo z legendarnim Bato Živojinovićem (1933 - 2016). Na Klasik TV lahko vsak dan spremljate največje igralce iz nekdanje Jugoslavije, kot so Bata Živojinović, pred kratkim umrli Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Boris Dvornik, Neda Arnerić, Slavko Štimac, Pavle Vujisić, Mija Aleksić, Miodrag Petrović-Čkalja, Dragan Nikolić, Rade Šerbedžija, Rade Marković, Ljuba Tadić, Bora Todorović, Tatjana Bošković, Bata Stojković, Sonja Savić in številni drugi.

Klasikam jugoslovanskega filma se bodo kmalu pridružili novi naslovi

Najbolj gledani filmi in nadaljevanke na Klasik TV so Bitka na Neretvi, Valter brani Sarajevo, Kdo tam poje, Maratonci tečejo častni krog, Volk samotar, Jelenko in Kam gredo divje svinje.

Novembra bo program obogatilo še pet vrhunskih filmov – makedonska Iluzija Svetozarja Ristovskega, dokumentarec Vas brez žensk Srđana Šarenca, hrvaška črna komedija 72 dni Danila Šerbedžije, klasika Vatroslava Mimice Kaja, ubil te bom in kultna drama Emira Kusturice o Romih Dom za obešanje, decembra pa se bo na Klasik TV začela predvajati tudi kultna britanska humoristična nanizanka Leteči cirkus Montyja Pythona.


Klasik TV na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 231.


Izpostavljene novembrske vsebine na Klasik TV

Iluzija (2004)

Klasik TV | Foto:

Režija: Svetozar Ristovski
Igrajo: Marko Kovačević, Vlado Jovanovski, Mustafa Nadarević, Dejan Aćimović, Nikola Đuričko
V četrtek, 2. 11., ob 20.25.

Film Iluzija, prvenec makedonskega režiserja Svetozarja Ristovskega, je potresna drama o življenju v skupnosti, v kateri vladajo zakoni nasilja in grobosti. Zgodba o odraščanju nadarjenega, vendar zlorabljenega osamljenega fanta, ponuja mračno podobo sodobne Makedonije.

Film je bil prikazan na številnih filmskih festivalih, kjer je prejel številne nagrade, kritiki pa so še posebej pohvalili resničnost zgodbe ter odlično odigrani vlogi mladega Marka Kovačeviča in izkušenega Mustafa Nadarevića.


Vas brez žensk (2010)

Klasik TV | Foto:

Režija: Srđan Šarenac
V četrtek, 9. 11., ob 20.10.

S spretnim uravnoteženjem med smehom in melanholijo je režiserju Srđanu Šarencu uspelo predstaviti zgodbo o misiji enega od bratov, da v vasi brez žensk, asfaltiranih cest in pitne vode ponovno pripelje lepši spol.

Šarenac je film snemal dve leti in šel s tremi neporočenimi brati skozi njihove vsakodnevne skrbi, trpljenje, sreče in nesreče. Film je bil prikazan na največjem festivalu dokumentarnih filmov na svetu, IDFA v Amsterdamu, in na ZagrebDoxu, na Liburnia film festivalu pa je osvojil nagrado občinstva.


72 dni (2010)

Klasik TV | Foto:

Režija: Danilo Šerbedžija
Igrajo: Rade Šerbedžija, Krešimir Mikić, Bogdan Diklić, Živko Anočić, Mira Banjac, Dejan Aćimović
V četrtek, 16. 11. ob 20.40.

Celovečerni prvenec Danila Šerbedžije o sorodnikih, ki se po smrti babice odločijo, da bodo iz bližnjega doma za ostarele ugrabili "novo babico" in še naprej prejemali pokojnino, zaznamuje kombinacija črnega humorja, slikovitih grotesknih likov, življenjskih dialogov in znanih igralskih imen.

Film je bil na festivalu v Pulju nagrajen z zlatimi arenami v kategorijah za najboljše glavne in stranske moške vloge, s posebno zlato areno za masko ter z nagrado občinstva zlata vrata Pulja. Kljub humorju, ki spominja na tistega Slobodana Šijana ali kultnega stripa Alan Ford, je v filmu poudarjena tudi družbena kritika.


Kaja, ubil te bom (1967)

Klasik TV | Foto:

Režija: Vatroslav Mimica
Igrajo: Zaim Muzaferija, Uglješa Kojadinović, Antun Nalis, Jolanda Đačić, Izet Hajdarhodžić, Husein Čokić
V četrtek, 23. 11., ob 20.40.

Kaja, ubil te bom velja za enega najuspešnejših filmov Vatroslava Mimice ter za enega izmed najboljših hrvaških filmov nasploh. V osnovi brez fabule, koncipiran iz vrste fragmentov, film tematizira motiv vloma iracionalnega zla v ambientirano domačo sredozemsko pokrajino.

Zaplet in liki niso ključni dejavniki filma, temveč to postane vizualnost oz. pričarano vzdušje. Film je nekoliko hermetičen za širše občinstvo, zaradi česar ga je na festivalu v Pulju spremljala odpornost, danes pa velja za enega od klasikov hrvaške kinematografije.

Film je bil uspešno prikazan na filmskem festivalu v New Yorku in je bil nagrajen z zlato medaljo Filmskega kluba v Neaplju.


Dom za obešanje (1988)

Klasik TV | Foto:

Režija: Emir Kusturica
Igrajo: Davor Dujmović, Bora Todorović, Ljubica Adžović, Branko Đurić, Husnija Hasimović
V četrtek, 30. 11., ob 20.35.

Za film o življenju Romov je Emir Kusturica osvojil nagrado za režijo na prestižnem festivalu v Cannesu leta 1989.

Pretresljiva ljubezenska zgodba, eksotika romske folklore, odlična igra in prepoznaven režijski slog, ki so ga opisali kot kombinacijo jugoslovanskega črnega filma in fellinijevske usmerjenosti k grotesknemu in fantastičnemu, so zaslužni, da je Dom za obešanje eden od najboljših del Emirja Kusturice.

Glasbo za film je komponiral popularni Goran Bregović, film, ki je nastal v koprodukciji tedanje Jugoslavije, Velike Britanije in Italije, pa je pridobil sorazmerno priljubljenost tudi v evropskem merilu.


Ne spreglejte