SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino!

Zlobni mrtveci (Evil Dead)

0

termometer

Zlobni mrtveci

Težko pričakovana predelava kultne grozljivke Sama Raimija o skupini prijateljev, ki se odpravijo v samotno kočo v gozdu, kjer po nesreči osvobodijo starodavne in nepojmljivo zlobne demone.

ZDA/2013/87 min.
Režija: Fede Alvarez
Igrajo: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Jessica Lucas, Lou Taylor Pucci, Elizabeth Blackmore, Jim McLarty
Žanr: Grozljivka
Ocena IMDb: 6,5/10 │ Rotten Tomatoes: 62%

Skupina prijateljev se odpravi v osamljeno kočo sredi gozda, kjer želijo prijateljici Miji pomagati premagati zasvojenost z drogami. V kleti odkrijejo skrivnostna znamenja okultnega obreda, povezana z nenavadno knjigo, ki jo kljub zapisanim svarilom želijo raziskati.

Kmalu zatem se v koči začnejo dogajati čudne stvari, toda Mijinih nenavadnih videnj nihče ne jemlje dovolj resno. Kmalu postane jasno, da so s pomočjo knjige obudili duhove zlobnih mrtvecev, ki hlepijo po krvi in najokrutnejših načinih mučenja.


"Zgodba je povsem nova. Situacija je podobna, a načini obsedenosti likov in njihove interakcije so povsem različni. Občinstvo bo prestrašeno na povsem nov način." Sam Raimi, producent filma


V videoteki DKino si oglejte tudi: Zelena soba (Green Room)

"Krvavo preprost in učinkovit remake Raimijevega znamenitega šokerja verjetno ne bo postal kulten, zato pa ga lahko označimo vsaj za oKULtnega." Klemen Černe, Siol.net (Preberite vso recenzijo filma Zlobni mrtveci.)


Zlobni mrtveci


Zanimivosti:

• Celovečerni prvenec urugvajskega režiserja Fedeja Alvareza je hkrati ohlapen remake istoimenske kultne grozljivke Sama Raimija iz leta 1981 in nadaljevanje Raimijeve izvirne trilogije Zlobni mrtveci.

To sestavljata še filma Zlobni mrtveci 2 (1987) in Vojska teme (1992), na njej pa temelji tudi TV-serija Ash proti zlobnim mrtvecem (2015–), ki jo je prav tako ustvaril Raimi.

• Izvirni Živi mrtveci veljajo za eno najbolj hvaljenih kultnih grozljivk vseh časov.

Zlobni mrtveci Film, katerega proračun je znašal manj kot 400 tisoč ameriških dolarjev, je samo med izvirnim predvajanjem v svetovnih kinematografih zaslužil 2,6 milijona dolarjev ter postal odskočna deska za karieri režiserja Raimija (trilogija Spider-Man) in igralca Bruca Campbella.

• Ustvarjalci se niso zanašali na digitalne posebne učinke. Med snemanjem filma so uporabili 189 tisoč litrov, med snemanjem celotnega filma pa skoraj 265 tisoč litrov umetne krvi. Za primerjavo: Raimi je med snemanjem izvirnika uporabil "samo" 1.135 litrov umetne krvi.

• Film je bil zaradi prikazov ekstremnega nasilja prepovedan v Ukrajini.

• Če združimo začetnice imen petih glavnih likov v filmu (David, Eric, Mia, Olivia in Natalie), dobimo besedo DEMON.


Napovednik filma Zlobni mrtveci:

[video: 65765 / ]


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin