Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
16. 5. 2019,
16.53

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

2

Natisni članek

Igra prestolov serija peticija

Četrtek, 16. 5. 2019, 16.53

4 leta, 11 mesecev

Jezni oboževalci Igre prestolov hočejo ponovno snemanje osme sezone

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

2

Igra prestolov | Peticija za novo snemanje osme sezone ima iz ure v ure več podpisov. | Foto HBO

Peticija za novo snemanje osme sezone ima iz ure v ure več podpisov.

Foto: HBO

Oboževalci serije Igre prestolov so začeli podpisovati spletno peticijo, s katero hočejo doseči, da bi znova posneli osmo, zadnjo sezono serije, saj je ta po njihovem mnenju katastrofalna.

Igra prestolov
Trendi Po koncu Igre prestolov prihaja dokumentarec #video

Osma in hkrati zadnja sezone ene od najbolj priljubljenih serij vseh časov je močno ujezila oboževalce, ti menijo, da so ustvarjalci naredili ogromno napak in na splošno slabo sklenili sezono, na katero so morali čakati skoraj dve leti.

V zadnji sezoni najslabše ocenjeni epizodi

Da se osma sezona ne more primerjati s prejšnjimi, ki so jih nekateri označevali celo za genialne, kažejo tudi ocene v spletni filmski bazi IMDb.

Zadnja sezona - serija ima sicer splošno oceno 9,5 -  je ocenjena najslabše do zdaj, pri čemer imata že dve epizodi zadnje sezone rekordno nizki oceni 6,1 (epizoda 4) ter 6,8 (epizoda 5). V preteklih sedmih sezonah niti ena epizoda ni padla pod oceno 8,1.

Kraljevi pristanek naj bi bil obkrožen z morjem, a ga v epizodi štiri obkroža puščava. | Foto: IMDb Kraljevi pristanek naj bi bil obkrožen z morjem, a ga v epizodi štiri obkroža puščava. Foto: IMDb

"Benioff in Weiss sta dokazala, da sta povsem nesposobna pisca"

A oboževalcev ni zmotil samo slabo spisan scenarij, temveč tudi nekateri spodrsljaji, česar pri prejšnjih sezonah nismo bili vajeni. Na primer kavni lonček v epizodi štiri ali pa desna roka Jaimeja Lannisterja, ki mu je v epizodi pet "zrasla" nazaj. Tu je tudi Kraljevi pristanek, ki naj bi bil obkrožen z morjem, a ga v epizodi štiri obkroža puščava.

Zato se je na strani Change.org začelo podpisovanje spletne peticije, s katero zahtevajo, da spet posnamejo osmo sezono z bolj "sposobnimi" pisci, kot sta D. B. Weiss in David Benioff.

Opis peticije se namreč glasi: "David Benioff in D. B. Weiss sta dokazala, da sta povsem nesposobna pisca, če nimata nobenega materiala, na katerega se lahko zanašata. Serija si zasluži zadnjo sezono, ki ima smisel."

Benioffu (levo) in Weissu očitajo, da brez pomoči avtorja sage, Georgea R. R. Martina, sploh ne znata sestaviti dobrega scenarija | Foto: Getty Images Benioffu (levo) in Weissu očitajo, da brez pomoči avtorja sage, Georgea R. R. Martina, sploh ne znata sestaviti dobrega scenarija Foto: Getty Images

Benioffu in Weissu s tem očitajo, da brez pomoči avtorja sage Pesem ledu in ognja, Georgea R. R. Martina, na kateri temelji Igra prestolov, sploh ne znata sestaviti dobrega scenarija, zaradi česar so ju nekateri celo označili za tandem "Butec in butec".

Prav zaradi razpleta osme sezone pa so številni nezadovoljni tudi ob novici, da bosta ustvarjala naslednji film franšize Vojna zvezd.

Na peticiji se je do zdaj nabralo že več kot 400 tisoč podpisov.

Preberite tudi:

Igra prestolov
Trendi To je odziv Emilie Clarke, da je Daenerys postala nora kraljica #video
Igra prestolov
Trendi Sivi črv in Gendry iz Igre prestolov: Ne bo se končalo, kot mislite, da se bo #intervju
Ne spreglejte