Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2014,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jessica Chastain Marilyn Monroe igralka film

Sreda, 23. 4. 2014, 15.00

8 let

Jessica Chastain bo Marilyn Monroe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hollywoodski seks simbol Marilyn Monroe je med svojim življenjem posnel kar nekaj filmov. Zanimivo je, da se je po smrti igralka pojavila v še več filmih kot lik, ki so ga zaigrale druge igralke.

Naslednja v vrsti, ki se bo prelevila v platinasto lepotico, je dvakratna oskarjevska nominiranka Jessica Chastain, ki je v prihajajočem filmu Blondinka (Blonde) režiserja Andrewa Dominika nadomestila igralko Naomi Watts.

Chastainovo je v razmislek o vlogi prepričal producent omenjenega filmskega projekta Brad Pitt, s katerim je igralka leta 2011 zaigrala v drami Terrencea Malicka Drevo življenje (Tree of Life).

Film so želeli posneti že leta 2010, a je Dominik takrat raje prevzel režijo drame Ubij me strastno (Killing Me Softly). Istočasno so namreč pripravljali tudi film Moj teden z Marilyn (My Week With Marilyn), ki večje odmevnosti ni doživel, so pa vsi hvalili igro igralke Michelle Williams, ki je v filmu upodobila nesrečno blondinko.

Dominikova Blondinka se bo osredotočila na Marilyno življenje vse od njenega otroštva do zvezdništva, a ne bo le biografski film. Šlo bo namreč za priredbo istoimenskega knjižnega dela pisateljice Joyce Carol Oates. V njem je avtorica na podlagi resničnih podrobnosti iz bogatega, a problematičnega življenja svetovno znane igralke zgradila fiktivno zgodbo. Knjigo so že leta 2001 prelili v televizijsko miniserijo, v kateri je v naslovni vlogi nastopila Poppy Montgomery.

Dominik, ki je poleg režije poskrbel tudi za scenarij, upa, da bodo produkcijo lahko začeli avgusta letos. Projekt je opisal kot "čustveno pravljično nočno moro o zapuščeni siroti, ki se izgubi v gozdu".

Chastainova bo, potem ko konča snemanje srhljivke Guillerma del Tora Škrlatni vrh (Crimson Peak), začela snemati film Žena skrbnika živalskega vrta (The Zookeeper’s Wife). Je pa zelo zaposlena igralka pred kratkim že posnela filme Eleanor Rigby, Miss Julie, Medzvezdno (Interstellar) in Najbolj nasilno leto (A Most Violent Year).

Ne spreglejte