Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2017,
11.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Harvey Weinstein spolno nadlegovanje posilstvo Bob Weinstein obtožbe Hollywood

Sreda, 18. 10. 2017, 11.02

6 let, 6 mesecev

Hollywoodski škandal leta: ženske naj bi nadlegovala oba brata Weinstein

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Bob Weinstein | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina več žensk obtožilo posilstva in spolnega nadlegovanja, se je zaradi neprimernega vedenja do nežnejšega spola v središču javnosti znašel tudi njegov brat Bob Weinstein. Mlajšega od bratov Weinstein je ena od televizijskih producentk namreč javno obtožila, da jo je kljub jasnim zavrnitvam vztrajno poskušal spraviti v posteljo.

Producentka televizijske serije The Mist na ameriški televiziji Spike Amanda Segel je v intervjuju za Variety razkrila, da jo je Bob Weinstein začel spolno nadlegovati v začetku letošnjega poletja.


Preberite še:

-> Eden najvplivnejših ljudi v Hollywoodu desetletja spolno nadlegoval ženske

-> Škandal Weinstein: uporabniki družbenih omrežij odkrito spregovorili o spolnih zlorabah

-> To so pogumne igralke, ki so spregovorile o spolnem nadlegovanju Harveyja Weinsteina #video

-> Po škandalu Harveyja Weinsteina tone tudi Marchesa, ena najbolj priznanih znamk

-> Donna Karan podprla Harveyja Weinsteina, zato jo je doletel bojkot njene znamke


Weinstein ne hodi z ženskami, ki so mlajše od njegove hčerke

Po poročanju The Telegrapha je mlajši od bratov Weinstein pri sodelavcih najprej poizvedoval, ali je Segelova samska.

Nato jo je povabil na večerjo in jo vprašal, koliko je stara. V pogovoru ji je med drugim omenil, da noče hoditi na zmenke z ženskami, ki so mlajše od njegove hčerke.

Bob Weinstein (levo) je svojega brata Harveyja (desno) po izbruhu odmevnega spolnega škandala opisal kot izprijenega nasilneža. | Foto: Reuters Bob Weinstein (levo) je svojega brata Harveyja (desno) po izbruhu odmevnega spolnega škandala opisal kot izprijenega nasilneža. Foto: Reuters

Večerji je sledilo povabilo na zasebno zabavo, ki jo je producent organiziral pri sebi doma. Ko je Segelova izvedela, da bosta na zabavi sama, je producentka vabilo zavrnila.

"Jasen ne bi moral zadostovati. Potem ko moškega zavrneš, bi se ta moral umakniti," je Segelova povedala v intervjuju za Variety. 

62-letni filmski producent jo je kljub temu še enkrat povabil na večerjo. Ko ga je Segelova zavrnila, ji je v šali odvrnil, da je njen šef in da jo lahko odpusti, če ne bo pristala na zmenek.

"Bob je od mene želel več kot prijateljstvo"

Segelova je povabilo na koncu sprejela, vendar pa je na večerjo pripeljala tudi izvršnega producenta Christiana Torpa, kar naj bi Weinsteina po njenih besedah vidno razžalostilo.

Vendar pa je zaradi tega ni nehal nadlegovati. Čeprav ga je jasno zavrnila, je mogotec Segelovo nato še tri mesece vabil na zmenke. 

Harvey Weinstein, ki je v Hollywoodu poskrbel za škandal leta, naj bi skrivaj že načrtoval svojo vrnitev v filmsko industrijo. | Foto: Reuters Harvey Weinstein, ki je v Hollywoodu poskrbel za škandal leta, naj bi skrivaj že načrtoval svojo vrnitev v filmsko industrijo. Foto: Reuters

Obupana producentka je nato stvari vzela v svoje roke in odvetnikom družbe Weinstein zagrozila, da bo zapustila televizijsko serijo, če je Weinstein ne bo nehal nadlegovati.

"Bob mi je vedno govoril, da hoče prijateljstvo, ampak to ni res. Hotel je več kot prijateljstvo," je povedala Sedelova.

"Moj brat Harvey je bolan in izprijen nasilnež"

Na njene besede so se že odzvali Weinsteinovi odvetniki, ki zanikajo neprimerno vedenje producenta.

"Bob Weinstein je bil z Amando Segel na večerji junija 2016 v Los Angelesu. Producent zanika, da se je na ali po večerji obnašal neprimerno. Obžalovanja vredno je, da se takšne trditve pojavljajo v medijih," so sporočili iz Weinsteinove odvetniške ekipe.

Obtožbe na račun mlajšega od bratov Weinstein so se v javnosti pojavile po tem, ko je njegov brat Harvey Weinsten zaradi obtožb o posilstvih in spolnem nadlegovanju včeraj zapustil upravni odbor družbe Weinstein, ki jo je ustanovil leta 2005. 

Harvey Weinstein si je med drugim zaželel tudi bollywoodsko igralko Aishwaryo Rai.  | Foto: Reuters Harvey Weinstein si je med drugim zaželel tudi bollywoodsko igralko Aishwaryo Rai. Foto: Reuters

Harveyja Weinsteina, ki ga je njegov brat Bob po razkritju škandala opisal kot "bolnega in izprijenega nasilneža", so iz podjetja odpustili že v začetku oktobra, vendar pa je kljub temu zadržal svoj sedež v vodstvu.

Zaželel si je tudi eksotične indijske superlepotice

Po poročanju tabloida TMZ naj bi Harvey, ki je trenutno na rehabilitaciji v Arizoni, kljub okrnjenemu javnemu ugledu skrivaj že načrtoval svojo vrnitev v Hollywood.

Ali mu bo to uspelo, bo odvisno tudi od tega, kako dolg bo seznam žensk, ki ga obtožujejo neprimernega vedenja. Trenutno zadnja v vrsti zvezdnic, ki naj bi jo Weinstein poskušal spraviti v posteljo, je bollywoodska superzvezdnica Aishwarya Rai.

Ne spreglejte