Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jon Hamm Daniel Radcliffe dokumentarna serija dokumentarec zgodovina televizija Viasat History Telekom Slovenije

Nedelja, 26. 11. 2017, 11.00

6 let, 4 mesece

DECEMBRSKI VRHUNCI NA VIASAT HISTORY

Harry Potter in Don Draper v vlogi ruskega zdravnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Decembrski vrhunci na Viasat History

Preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste decembra lahko ogledali na kanalu Viasat History.


Preberite še: Hitre in drzne franšize vračajo udarec #foto


Beležnica mladega zdravnika (A Young Doctor's Notebook & Other Stories)

Preteklost vas vedno ujame. In včasih tudi vaša prihodnost. Jon Hamm in Daniel Radcliffe igrata v seriji, ki so jo navdahnila dela ruskega pisatelja Mikhaela Bulgakova.

Prva sezona spremlja zdravnika srednjih let, dr. Vladimira Bomgarda, ki se spominja časov, ko je kot mladi zdravnik služboval v lokalni bolnišnici v majhni ruski vasici Muryevo v obdobju ruske revolucije. Druga sezona te komične drame se odvija leta 1918, ko Rusija zdrsi v državljansko vojno.

Mladi zdravnik se bori z odvisnostjo od morfija in se s težavo spopada z življenjem v bolnišnici, medicinskim osebjem, državljansko vojno ter motečimi čustvi, ki mu jih vzbuja mlada lepotica, aristokratinja Nataša. │ Foto: BBCW

Ob nedeljah, od 3. decembra, ob 21. uri.

Skrivnosti kitajskih bojnih vozov (Secrets of the Chinese Chariots)

Decembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Bojni vozovi so več kot tisoč let hrumeli na bojiščih po vsej Kitajski. Na Kitajskem so pri vojskovanju prevladovali dlje kot kjerkoli drugje na Zemlji, hkrati pa so tudi poenotili narod. Bojni voz je služil kot najvišji simbol uspeha in še danes ostaja izjemen čudežni stroj starodavne Kitajske.

V tem dokumentarcu skupina strokovnjakov odkrije, kako je Kitajcem uspelo izpopolniti to orožje starega sveta. Skupina kitajskih in zahodnih strokovnjakov sodeluje pri prav posebnem eksperimentu, da bi odkrili skrivnosti teh starodavnih kitajskih bojnih vozov iz časov, ko je lastništvo vozov odražalo status in moč. │ Foto: All3media

V petek, 1. decembra, ob 21.45.

Miti in pošasti (Myths & Monsters)

Decembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Serija Miti in pošasti gledalce vodi na potovanje po mitološki pokrajini Evrope, pri čemer razkriva izvore najbolj znanih legend te celine in raziskuje, zakaj so se tako dolgo prenašale iz roda v rod.

V vsaki posamezni epizodi bomo preiskovali tematsko povezane mite iz različnih koncev Evrope. Strokovnjaki z največjih britanskih univerz bodo predstavili njihovo zgodovino in pomene, ki se skrivajo v njih.

Voditelj Nicholas Day nam bo mite pričaral na malih zaslonih s pomočjo fantastične animacije, ustvarjene posebej za to serijo. Vsaka epizoda razkriva nenavadne izvore znanih pripovedi in vsesplošne ideje, ki stojijo celo za tistimi najbolj bizarnimi miti in pošastmi. │ Foto: 3DD

Od četrtka, 14. decembra, ob 18.25.

Skrivnosti kitajskega Prepovedanega mesta (Secrets of China's Forbidden City)

Decembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Vladavina Yongleja, cesarja dinastije Ming, velja za eno najbolj razburljivih obdobij v dolgi zgodovini Kitajske, gradnja Prepovedanega mesta pa za njegov največji dosežek.

Od postavitve palače in vse do cesarjeve smrti je bila Kitajska bolj kot kadarkoli prej naklonjena novim idejam, kulturam in običajem. Kljub temu pa je bil ljudstvu prepovedan vstop v palačo. Za obzidjem mesta je več deset tisoč ljudi – vključno s cesarjem – živelo kot v zaporu.

Dokumentarec Skrivnosti kitajskega Prepovedanega mesta predstavlja zgodbo o gradnji najmogočnejše palače na svetu v prelomnem trenutku kitajske zgodovine. │ Foto: All3media

V nedeljo, 24. decembra, ob 20. uri.

Skrivnosti piramid (Secrets of the Pyramids)

Decembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Vprašanje, kako so zgradili Veliko piramido v Egiptu, je stoletja begalo arheologe. Danes neverjetna nova odkritja razkrivajo najgloblje skrivnosti tega velikanskega spomenika.

Piramida je bila zgrajena kot grobnica za mogočnega faraona Kufuja in njegov prehod v posmrtno življenje. Toda kaj je zahtevala gradnja te piramide, ki je tisočletje veljala za največji objekt na svetu? In kako so živeli ljudje, ki so svoja življenja posvetili gradnji piramide? │ Foto: Windfall

Od ponedeljka, 25. decembra, ob 20. uri.

Kanal Viasat History boste uporabniki televizije Telekoma Slovenije našli na programskem mestu 106*, natančen TV-spored kanala pa vas čaka tukaj.

 *Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte