SiolNET. Trendi Film in TV
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Govorice o seriji Harry Potter so resnične, je potrdil HBO

1,38

termometer

Harry Potter | Glavni igralci se na TV-serijo še niso odzvali. | Foto: IMDb
Glavni igralci se na TV-serijo še niso odzvali. Foto: IMDb

Potem ko se je že nekaj časa govorilo, da naj bi najslavnejša franšiza o mladem čarovniku poleg filmske dobila še televizijsko upodobitev, je produkcijska hiša zdaj le potrdila namigovanja.

Trendi Se lahko avtorica Harryja Potterja sploh še pobere? Na Twitterju so jo že pokopali. #video

Nič še ni znanega o tem, kako naj bi bila videti televizijska priredba Harryja Potterja, a viri blizu produkcije pravijo, da bo verjetno postavljena v drugo obdobje in da bo morda celo spominjala na spinoff Magične živali. 

Prav tako ni znano, kateri igralci bodo prevzeli vloge, saj se glavni med njimi - Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint - še niso oglasili. 

Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint prejemajo navodila režiserja pri snemanju zadnjih dveh delov. | Foto: IMDb Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint prejemajo navodila režiserja pri snemanju zadnjih dveh delov. Foto: IMDb

Bo serijo zaznamoval škandal?

Pred tem bi bilo namreč treba razrešiti nekaj težav okrog "škandala", ki ga je zakuhala avtorica J. K. Rowling sama, ko je junija lani na Twitterju pokazala nestrpnost do transseksualcev. Delila je namreč članek z naslovom Ustvarjanje bolj enakopravnega sveta v obdobju po covid-19 za ljudi z menstruacijo in ob tem zapisala, da imajo le ženske lahko menstruacijo, s čimer je zatrla skupnost LGBTQ.

S tem ni ujezila in razočarala le transspolne skupnosti, temveč tudi številne svoje zagovornike. Med njimi tudi igralce, ki so na filmskem platnu upodabljali like iz njenih knjig: Radcliffa, Watsonovo, Grinta, pa tudi Eddieja Redmayna, ki je zaigral v Magičnih živalih. 

A ne glede na to knjige o Harryju Potterju ostajajo ene najbolj prodajanih knjižnih uspešnic, čeprav je od izida zanje minilo že trinajst let.

Preverite tudi:

Harry Potter Trendi Šolska knjižnica umaknila knjige o Harryju Potterju, ker so v njih uroki Jason Isaacs Trendi Igralec iz Harryja Potterja priznal dolg boj z alkoholom in drogami
delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin