SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino!

Dvojina

0

termometer

 | Foto:

Izvrstni Nina Rakovec in Mia Jexen v romantični zgodbi o dveh sorodnih dušah, ki se spoznata v napačnem trenutku. Drugi celovečerec Nejca Gazvode, nadarjenega režiserja uspešnice Izlet.

Slovenija/2013/72 min.
Režija: Nejc Gazvoda
Igrajo: Nina Rakovec, Mia Jexen, Nataša Barbara Gračner, Jure Henigman, Branko Čakarmiš
Žanr: Romantična drama
Ocena IMDb: 7,2/10

Režiser uspešnice Izlet predstavlja zgodbo o nepričakovani ljubezni dveh sorodnih duš in njunem odkrivanju (ter priznavanju) medsebojnih čustev naklonjenosti.

Po zasilnem pristanku letala na ljubljanskem letališču se prekrižata poti mlade danske turistke Iben in voznice minibusa Tine. Iben Tino pregovori, da ji razkaže prestolnico, toda v dveh nepozabnih nočeh smeha, joka in odkrivanja najbolj iskrenih čustev se življenji mladenk nepovratno povežeta in ubereta povsem novo pot.


"Nejc Gazvoda se je z dvema celovečercema dokazal kot režiser, ki skozi intimne zgodbe slika portret svoje generacije – generacije, ki v drugih slovenskih filmih (in v slovenski resničnosti) ne najde svojega glasu. Z Gazvodo ga je v kinematografskem smislu odkrila." Klemen Černe, Siol.net  (Preberite si vso recenzijo filma Dvojina.)


Dvojina | Foto:


Izjave ustvarjalcev:

"Vedno sem si želel posneti ljubezensko zgodbo, in če se nisem rodil v ravno idealni državi za snemanje filmov, sem se vsaj rodil v idealnem jeziku za ljubezensko zgodbo. Dvojina je atmosfersko občasno nadrealistična, impulzivna, tiha, preglasna, lepa … kakor to, kar se dogaja med dvema človekoma – ne nujno moškim in žensko.

Pod vsem tem pa je vseeno prisotna stiska moje generacije mladih Evropejcev, za katero se zdi, da v vsem finančnem in ekonomskem kaosu preprosto izginja, kot da je nikoli ni bilo in da je nikoli ne bo nihče potreboval. Dvojina je mali košček negotovega potovanja moje generacije." Nejc Gazvoda, režiser in soscenarist filma

"Čarobna Dvojina. Sam scenarij me je kar posrkal vase, v ta kaotičen svet, ki bi bil lahko tako preprost, a nas zaradi okoliščin, frustracij, strahov golta vedno globlje. Ta, na prvi pogled preprosta, zgodba dveh oseb, ki se najdeta. Pravijo, da ima vsak nekje svojo dušo dvojčico in da ko jo vidiš – preprosto veš." Nina Rakovec, igralka

"Dvojina ni zgolj lepa ljubezenska zgodba. Gre predvsem za zgodbo, ki nas opominja, da ima vsakdo od nas, ne glede na življenjske okoliščine, v sebi moč, da sam začrta trnice, po katerih bo teklo njegovo življenje." Mia Jexen, igralka

Napovednik filma Dvojina:

[video: 60149 / Dvojina]

Dvojina

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin