Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Sreda,
13. 5. 2015,
13.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pohištvo stol

Sreda, 13. 5. 2015, 13.47

8 let

Volneno in krzneno pohištvo (foto)

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oblikovalec Evyan Z. Crane je v zasnovo pohištvenih kosov vnesel obilico humorja - nastali so stoli in predalnik, prekriti z volno in krznom, a kljub temu primerni tudi za toplejši del leta.

Košata kredenca "Ideja o takšnem kosu pohištva je ždela na robu mojih misli kar nekaj časa," je zapisal brooklynski oblikovalec Evan Z. Crane. A kos pohištva ni dobil svoje tridimenzionalne oblike, dokler ni zamisel resnično dozorela. Dokler se ustvarjalcu ni vse sestavilo, to pa se ni zgodilo, vse dokler ni pred nekaj časa videl podobo islandske ovce.

Takrat se je vse razjasnilo in zasnoval je kredenco z vrati, ki jih prekriva volna. Izziv tega pohištvenega kosa pa je bil, kako med seboj v celoto povezati številne nasprotujoče si elemente. Les v naravni in črni barvi, volna, ki visi iz zunanjosti predalnika, v notranjosti pa tega poživlja barvna tkanina z živalskimi motivi.

Pri kredenci leseno ogrodje, narejeno je iz orehovega in javorjevega lesa, tako postane platno za razpenjanje drugih naravnih materialov, kot je na primer volna.

Kapitanski stol Stol Fuzzy Captain's Chair je narejen iz lakiranega hrastovega lesa, naslonjalo pa prekriva islandska ovčja volna. To pa je tudi detajl, ki sedalo dela posebno. Blazina, na katero se lahko udobno usedemo, pa je oblečena v zabavno tkanino

Sedež narejen s skrbjo Še en kapitanski stol – Captain Chair, prav tako z lesenim ogrodjem in jeklenimi elementi ter blazino za sedenje, oblečeno v črno usnje in naslonjalom z ovčjo kožo. Skrbno oblikovan, z mislijo na udobje in z veliko obilico igrivosti.

Kavna mizica Običajen kos pohištva, ki ga neobičajnega naredi izbrani detajl, je izhodišče oblikovanja tudi pri kavni mizici Ball Nose Coffee Table. Njena posebnost so tako tri predimenzionirane jeklene noge, ki nad sabo držijo okroglo površino iz javorjevega lesa.

Ne spreglejte