Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2015,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

coworking pisarna podjetništvo socialno podjetništvo

Sobota, 16. 5. 2015, 12.51

8 let

V nekdanji bančni poslovalnici se zdaj kalijo ideje z družbenim učinkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nekdanji bančni poslovalnici v Ljubljani je zaživel DPlac, podporno okolje za tiste podjetnike, ki se želijo na trgu predstaviti z družbeno učinkovitimi idejami.

DPlac je podporna iniciativa, ki sledi živahnemu razcvetu start-up skupnosti v Sloveniji. Od podobnih projektov se razlikuje po tem, da se s svojimi vsebinami osredotoča predvsem na ekipe in posameznike, ki želijo razviti ali še izboljšati podjetniško idejo z družbenim učinkom. To pomeni, da ustvarjajo izdelke ali ponujajo storitve, ki imajo visoko dodano vrednost za družbo. Še lani bančna poslovalnica, danes prostor za coworking DPlac je svoj dom našel v nekdanji bančni poslovalnici v stavbi Slovenijalesa za Bežigradom v Ljubljani. Prijavili so se na razpis, ki ga je lansko jesen pripravila NLB. Prostore nekaterih zaprtih poslovalnic po Sloveniji so v brezplačen najem ponudili v uporabo organizacijam za razvoj podpornega okolja malega gospodarstva.

Prenova v duhu družbene odgovornosti Prenova je potekala nekaj mesecev, nam ob obisku DPlaca, na katerega tik za Gospodarskim razstaviščem opozarja zeleno obarvan logo, pove ekipa. V duhu družbene odgovornosti so z minimalnimi stroški opremili prostore, ki so namenjeni tako podjetniškemu delovanju kot neformalnemu druženju.

DPlac = delovni prostor, učilnica, ustvarjalnica Udeležencem delavnic, podjetniških večerov in drugim obiskovalcem so tako na voljo glavna dvorana, ki jo uporabljajo za predavanja, dogodke ali coworking, sejna dvorana in dnevna soba za neformalna druženja in mreženje. Na stenah so zapisani urniki dogodkov, pomembni poudarki in informacije, nadobudne podjetnike pa spodbujajo tudi različni citati, izrezki iz časopisov, zgodbe o uspehih.

Pisarna za osem ekip z družbeno učinkovito idejo Trenutno v skupnosti za coworking DPlac deluje osem posameznikov oziroma ekip, vsem je skupno snovanje poslovne ideje z družbenim učinkom. Med njimi je tudi ekipa MiMice, zmagovalka prvega razpisa Ferfl, ki ima v DPlacu svojo pisarno in tudi razstavno izložbo. Kmalu se jim bo pridružila tudi ekipa Dškatla, druga zmagovalna ideja Ferflove šole podjetništva.

Mreženje in izobraževanje na enem mestu Tu ekipe razvijajo svojo poslovno idejo, ob pomoči mentorjev pridobivajo podjetniško znanje, iščejo sredstva za delovanje, se povezujejo in mrežijo. V DPlacu jim je na voljo delovni prostor z dostopom do interneta, prostor za shranjevanje, knjižnica s podjetniško literaturo, sejna soba za sestanke, soba za videokonference in telefoniranje, ob tem pa še številna svetovanja – od podjetniškega, finančnega, pravnega, kadrovskega pa do delavnic za osebno rast.

Podjetniški večeri za vse, ki jih socialno podjetništvo zanima Podjetniški večeri z družbenim učinkom in drugi dogodki v DPlacu pa niso namenjeni le tistim, ki tam ustvarjajo, ampak vsem zainteresiranim. Pripravljajo zanimive delavnice in predavanja, med prihodnjimi so na primer: - Kako prodajati izdelke z visoko družbeno dodano vrednostjo – socialni marketing (21. maj), - Vključujoče gostinstvo kot poslovna priložnost (4. junij), - Kaj je družbena inovacija in kako postati družbeni inovator? (18. junij).

Ne spreglejte