SiolNET. Trendi Dom
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dom profesionalnega skejterja, ki ljubi sodobno umetnost (foto)

1

termometer

 | Foto:
V odprtem stanovanju na Manhattnu v New Yorku živi profesionalni skejter. Ključne besede njegovega sloga: drznost, razkošni materiali in močna sporočila razstavljenih umetniških del.

Da je bela barva največkrat najboljša (in najhvaležnejša) podlaga za ustvarjanje močnih vizualnih sporočil, dokazuje tudi dom, ki nas je očaral tokrat. V prostornem stanovanju z odprtim tlorisom si je svoje gnezdo ustvaril profesionalni športnik, zapisan deski na kolescih. Skejter, torej.

V prvem planu: drzna umetnost Pri opremljanju doma se je za pomoč obrnil na oblikovalca Ryana Korbana, s katerim nista dolgo iskala rdeče niti, ki bi velik prostor z golimi stenami povezala v dom. Športnik je namreč velik ljubitelj in zbiratelj sodobne umetnosti ter tudi sam ljubiteljski grafitar in umetnik.

"Naročnik je imel ogromno vznemirljivih umetniških del, ki so bila tudi smernica za opremljanje," je za spletno stran DomaineHome povedal oblikovalec Ryan Korban. Pri tem je združil različne sloge in elemente: od luksuznih materialov do pohištva z bolšjih sejmov.

Razkošni materiali, ki ne delujejo ženstveno Končni vtis je kljub močnim kontrastom presenetljivo sofisticiran. Kot pravi Korban, je bila njegova glavna naloga poskrbeti za to, da kljub nevtralnim barvam in razkošnim materialom, kot so usnje, živalske kože in krzno, končni vtis ni bil preveč ženstven.

"Pohištvo mora dopolnjevati umetniška dela, ne pa jih preglasiti," je še povedal oblikovalec in dodal, da je to kdaj tudi težko. Kot kaže, je naročniku in oblikovalcu naloga uspela. Prostor, ki deluje kot dom, pisarna, atelje in prostor druženja obenem, slavi predvsem drznost in svobodo prebivalčevega življenjskega sloga.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin