SiolNET. Sportal ZOI
2,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
JAKOV FAK IN KLEMEN BAUER PO DRUGI TEKMI

Za Jakova Faka olimpijskih iger še ni konec

2,60

termometer

Medtem ko so Klemna Bauerja po 24. mestu na zasledovalni preizkušnji kot najboljšega Slovenca prevevali mešani občutki, pa je Jakov Fak po povsem ponesrečenem nastopu svoje misli že preusmeril na preostale tri preizkušnje 23. zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga

Jakov Fak je na zasledovalni tekmi izgubil več kot 20 mest. Jakov Fak je na zasledovalni tekmi izgubil več kot 20 mest. Foto: Reuters

"Stvar je preprosta. Če ne zadovoljiš sebe in svojih ambicij, ti ne preostane nič kaj drugega, kot da to storiš na preostalih tekmah," po še drugi preizkušnji iger v Pjongčangu, na kateri je bil daleč od želenega rezultata, misli proti nadaljevanju preusmerja Jakov Fak. Na zasledovalni preizkušnji je bil namreč po kar šestih zgrešenih strelih šele 47., zmagovalec Martin Forurcade pa ga je prehitel za kar pet minut in 18 sekund.

Ob tem je jasno in glasno zatrdil, da dogajanje, povezano s slovensko zastavo, ni vplivalo na psihološko pripravo. Tudi prva rezultata ga, vsaj po njegovem mnenju, ne bosta potrla. "Jutri sem bom 'raztekel', nato moram opraviti trening aktivacije in nato na novo preizkušnjo," pravi Fak, ki bo v Pjongčangu nastopil še na posamičnih preizkušnjah na 20 kilometrov in s skupinskim štartom, nato pa ga čaka še štafeta.

"Ujet" v kazenskem krogu

Mislil je, da bo diskvalificiran, a je nato le nadaljeval tekmo. Mislil je, da bo diskvalificiran, a je nato le nadaljeval tekmo. Foto: Guliver/Getty Images Preden pa se je umaknil v toplejše prostore, je še enkrat povzel dogajanje na progi, kjer je imel nemalo težav.

"V prvem streljanju sem grešil v desno stran. Na drugem streljanju sem imel nove težave. Ko pa sem imel po dveh odtečenih krogih otežen izhod iz kazenskega kroga, sem, v želji, da bi preprečil trk s tekmecem, prestopil ogrado. Tako sem tudi zgrešil celico za vmesni čas. Mislil sem, da bom diskvalificiran. Po pogovoru s trenerji sem vendarle nadaljeval. Nisem želel odstopiti. To se mi je zgodilo prvič. Zdaj poskušam vse skupaj pozabiti. No, po tretjem streljanju pa sem odtekel še en kazenski krog preveč. Zakaj? Bil sem zbegan, v glavi sem vrtel film," je z glavo zmajeval in sem ob tem celo smejal nekdanji svetovni prvak.

Bauer: Tekaško formo moram unovčiti

Vlogo najboljšega Slovenca je tako prevzel Klemen Bauer, ki je kljub šestih zgrešenim strelom pristal na 24. mestu. Težave je imel predvsem pri streljanju stoje, kjer ga je oviral veter.

Klemen Bauer je s 24. mestom poskrbel za slovensko uvrstitev dneva. Klemen Bauer je s 24. mestom poskrbel za slovensko uvrstitev dneva. Foto: Reuters

"Vsekakor bi moral zadeti še kakšen strel več. Sem namreč v dobri tekaški formi, kar sem poskušal izkoristiti za še vidnejše napredovanje. Toda v našem športu se vse zelo hitro obrne. Upam, da se bo kmalu obrnilo tudi meni v prid. Velika škoda bi bila, če bi zapravil tako dobro tekaško formo. Prav zaradi tega čutim grenak priokus," je dejal Bauer in dodal: "Zdaj me čakata počitek in priprava na najdaljšo preizkušnjo. Umiriti moram glavo in zadržati občutke."

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Romanos1 / 12.02.2018. ob 18:28 +1 0

    So še tri discipline! Naprej Fak !

    +1 0
delitve: 224
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin