SiolNET. Sportal ZOI
4,47

termometer

 • Messenger
 • Messenger
BIATLON, 12,5 KM, ZASLEDOVALNA TEKMA, MOŠKI

Čudežna predstava Fourcada, velikanske težave Faka

4,47

termometer

Martin Fourcade
Foto: Guliver/Getty Images

Na moški zasledovalni tekmi v biatlonu se je na najvišjo stopničko povzpel Francoz Martin Fourcade in osvojil zlato olimpijsko medaljo. Za najvišjo slovensko uvrstitev v Pjongčangu je s 24. mestom poskrbel Klemen Bauer. Jakov Fak, ki je imel ogromne težave z mrazom, si je po drugem strelskem nastopu privoščil daljši posvet s trenerjem in na koncu osvojil 47. mesto.

V biatlonskem centru Alpensia je druga preizkušnja v moškem biatlonu na olimpijskih igrah v Južni Koreji osrečila francoski, švedski in nemški tabor, ki so se lahko pohvalili z novopečenimi dobitniki odličji. Le dan po uvodni tekmi v šprintu, ki jo je zaznamovala kopica strelskih napak prvih favoritov za olimpijski naslov, zlasti Francoza Martina Fourcada, so se tekmovalci merili v zasledovalni tekmi.  

Nastopili so tudi trije Slovenci. Jakov Fak in Klemen Bauer sta na začetku zasledovalne preizkušnje za najboljšim zaostajala manj kot minuto. V hladnem vremenu - živo srebro se je spustilo krepko pod ledišče (-14 stopinj Celzija) in povzročalo težave zlasti Faku - je nastopil tudi Miha Dovžan.

Fak in Bauer zgrešila vsak po šest strelov 

Jakov Fak je osvojil 47. mesto. Jakov Fak je osvojil 47. mesto. Foto: Reuters Na prvem strelskem postanku sta se najboljšima slovenskima biatloncema zatresli roki. Leže sta oba zgrešila dvakrat, tako da je kmalu splavala po vodi priložnost za odmevnejši rezultat. Bauer je bil v drugo natančnejši, Fak pa se je po novem zgrešenem strelu ustavil pri trenerju Tomašu Kosu, s katerim sta se pogovarjala vsaj minuto. Nato je vendarle nadaljeval nastop in pri naslednjem strelskem postanku trikrat zgrešil tarčo.

Brez napake je opravil šele četrto strelsko preizkušnjo in na koncu z zaostankom, ki je znašal krepkih pet minut, osvojil 47. mesto. Na tekmi je zgrešil šest strelov, tako kot reprezentančni kolega Bauer, ki se je izkazal v tekalnem delu in na koncu s 24. mestom poskrbel za najboljšo slovensko biatlonsko uvrstitev na letošnjih olimpijskih igrah. Dovžan je s sedmimi zgrešenimi streli osvojil predzadnje mesto.

Martin Fourcade se je v zasledovalni preizkušnji predstavil v povsem drugačni luči kot v šprintu in ubranil naslov olimpijskega zmagovalca v tej disciplini. Martin Fourcade se je v zasledovalni preizkušnji predstavil v povsem drugačni luči kot v šprintu in ubranil naslov olimpijskega zmagovalca v tej disciplini. Foto: Guliver/Getty Images

Na vrhu je bilo izenačeno do polovice proge, ko se je na vodilni položaj prebil Francoz Fourcade in si zagotovil veliko prednost pred zasledovalci. Drugo mesto je osvojil 20-letni Šved Sebastian Samuelsson, ki je bil po šprintu šele na 14. mestu, nemško prevlado pri osvajanju biatlonskih medalj na ZOI v Pjongčangu pa je s tretjim mestom nadaljeval Nemec Benedikt Doll. Njegov rojak Arnd Peiffer, ki je v nedeljo postal olimpijski prvak v šprintu, je zgrešil tri strele in padel na osmo mesto.

 

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slov1ec / 12.02.2018. ob 15:59 +2 - 1

  Dajte, tekmujte, kdo bo zlil več gnojnice in našel čimbolj ponižujoče ime za Jakova. Ja spodletelo mu je, čeprav si je zagotovo tudi sam še kako želel uspeti. Najbolj nizkotno in gnusno pa je, da za svoj gnev in izkoriščate fonetični prevod njegovega imena. Poden od podna ! Pa niste sami krivi ! Vaša reakcija je samo posledica vzgoje, ki ste jo bili deležni !

  +2 - 1
 • gabrieli / 12.02.2018. ob 13:52 +2 - 3

  Qua je ritke povožene klerodomobra*ske, spet sanjate o vaši cunji. SF/S ljudem

  +2 - 3
 • pavel / 12.02.2018. ob 13:30 +1 - 4

  zmeden je--ker ni nosil zastave---hahahahaha,,,dejte že nehat nabijat da je dober---kdor zna-zna--fourcade je to

  +1 - 4
delitve: 85
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin