SiolNET. Sportal ZOI
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Prizorišče XXIII. zimskih olimpijskih iger

Biatlonski center

0

termometer

Športniki z različnih koncev sveta, ki so jih izbrali v olimpijske reprezentance za Pjongčang, bodo med 9. in 25. februarjem na olimpijskih igrah tekmovali na 13 prizoriščih. Ta so posejana na dveh predelih, gorskem in obmorskem. Predstavljamo biatlonski center Alpensia.

Prizorišče, na katerem se bodo za odličja borili biatlonci. Kaznovana Slovenka Teja Gregorin se je leta 2009 na njem veselila bronaste kolajne s SP. Prizorišče, na katerem se bodo za odličja borili biatlonci. Kaznovana Slovenka Teja Gregorin se je leta 2009 na njem veselila bronaste kolajne s SP. Foto: Getty Images Biatlonski center Alpensia 

Biatlonski center Alpensia v Daegwallyeong-myeonu, na katerem se bodo merili biatlonci, stoji od leta 1995, štiri leta pozneje je gostil azijske igre.

Objekt v gorskem predelu je leta 2008 gostil tekme svetovnega pokala v biatlonu, leto pozneje so ga prenovili, biatlonci pa so se na njem takrat merili tudi za odličja na svetovnem prvenstvu. Leta 2013 je bil prizorišče specialne olimpijade, lani pa so bile na njem spet tekme svetovnega pokala.

Sprejme 7.500 gledalcev, od tega si jih 4.500 tekme lahko ogleda s sedišč, preostali stoje. Leži se na nadmorski višini okoli 750 metrov, najvišja točka ne presega 800 metrov.

Pogled na biatlonski center:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin