Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
15.35

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

2

Natisni članek

testiranje COVID-19 Peking 2022 Peking 2022 Eva Urevc zimske olimpijske igre Peking 2022 zimske olimpijske igre

Torek, 1. 2. 2022, 15.35

2 leti, 2 meseca

Prihodi slovenskih športnikov v Peking

Slovenci zavzeli olimpijsko vas, Eva Urevc ob prihodu pozitivna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

2

Eva Urevc | Eva Urevc je prispela v Peking. Da se bo lahko svobodno gibala po olimpijski vasi, potrebuje dva negativna testa. | Foto Guliverimage

Eva Urevc je prispela v Peking. Da se bo lahko svobodno gibala po olimpijski vasi, potrebuje dva negativna testa.

Foto: Guliverimage

Večina slovenskih športnikov je pripotovala na Kitajsko. Preden lahko začnejo trenirati, morajo prestati testiranja na koronavirus. Večina je to že opravila. Na dva negativna testa še čaka prebolevnica Eva Urevc, Boštjan Božič je dva negativna že dobil. Žan Košir in Darko Centrih ostajata v izolacijskem hotelu.

deskanje Rok Marguč
Sportal Namesto Koširja na odprtje s slovensko zastavo Marguč

V torek so v  v olimpijski vasi Džangdžjakov sprejeli največjo skupino slovenskih olimpijcev. Strokovni vodja olimpijske reprezentance Jernej Damjan se je skupaj z ekipo biatloncev in biatlonk ter smučarskih skakalcev vselil v začasni dom, kjer so vsi uspešno prestali vse PCR-teste. 

Skupaj z njimi je potovala tudi tekačica Eva Urevc, ta je bila ob prihodu na letališče na testu sicer pozitivna, saj je tik pred odhodom na Kitajsko virus prebolela. V olimpijski vasi je zato opravila še en test, rezultati pa naj bi bili znani v sredo zjutraj po kitajskem času. V slovenski ekipi upajo, da bo proces testiranja enak kot pri Boštjanu Božiču, trenerju Andreje Slokar, ki je bil ob ponedeljkovem prihodu prav tako pozitiven. Tudi on je prebolevnik; po dveh negativnih testih pa se zdaj lahko giblje po olimpijski vasi. Tudi Eva Urevc potrebuje dva zaporedna negativna testa. Če pa dvakrat prejela pozitiven izid, se bo iz svoje sobe preselila v izolacijski hotel, kjer sta že Žan Košir in Darko Centrih

Kaj čaka Evo Urevc?
Če bo Eva Urevc pozitivna tudi na tem dodatnem testu, gre v izolacijski hotel. V kolikor bo negativna, sledi še en test. In če bo tudi ta negativen, potem je rešena. Dva negativna testa v dveh zaporednih dneh sta pogoj, da oseba ni več izolirana.

Vsi drugi člani reprezentance, ki so že na prizorišču, so bili na testiranju negativni. V ponedeljek zvečer so se v olimpijsko vas Jančing vselili vsi alpski smučarji z izjemo Ilke Štuhec, Maruše Ferk Saioni, Neje Dvornik in Žana Kranjca, ki prihajajo v prihodnjih dneh. 

kitajsko novo leto
Sportal Slovenski študent na seznamu srečnežev, ki si bodo spektakel v Ptičjem gnezdu ogledali v živo
Ne spreglejte