SiolNET. Sportal ZOI Peking
5,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Športniki prihajajo v Peking

Strašljiva dobrodošlica za olimpijce #foto

5,66

termometer

Peking dobrodošlica
Dobrodošli v Pekingu. Foto: Reuters

Športniki že prihajajo na Kitajsko, kjer se prihodnji konec tedna začenjajo olimpijske igre. Ob prihodu jih najprej čaka prvo od mnogo testiranj na koronavirus. Dobrodošlica pa je vse prej kot v olimpijskem duhu, kar nekoliko strašljiva. V petek je bilo ob prihodu v Peking 27 udeležencev iger pozitivnih (1.418 testov).

Iztok Kvas Sportal Slovenec o kitajski izkušnji: Bizarnosti kitajskega mehurčka s tehtnim razlogom

Športnike, trenerje, osebje reprezentanc, novinarje (številni so že pred tedni odpovedali udeležbo) in preostale udeležence olimpijskih iger v Pekingu tamkajšnje zdravstveno osebje in zaposleni na letališču pričakajo oblečeni v skafandre. Vidijo se le njihove oči. Tako zelo se bojijo, da bi jim udeleženci iger prinesli koronavirus. Na Kitajskem, ki ima več kot milijardo prebivalcev, imajo dnevno nekaj deset pozitivnih primerov. 

Nič drugače ni na javnem prevozu, v olimpijski vasi in na prizoriščih. Tudi tam so zdravstveno osebje ter uslužbenci oblečeni v varnostna oblačila. Poglejte v galeriji.

1 / 16
2 / 16
3 / 16
4 / 16
5 / 16
6 / 16
7 / 16
8 / 16
9 / 16
10 / 16
11 / 16
12 / 16
13 / 16
14 / 16
15 / 16
16 / 16

V Pekingu v petek 36 pozitivnih primerov

V petek je bilo 1.418 prihodov ljudi, ki bodo nastopili na igrah ali pa so akreditirani za drugačne vloge med igrami. Od tega je bilo po testiranjih 29 oseb pozitivnih na koronavirus, med njimi 19 športnikov in drugih članov olimpijskih delegacij.

Preostalih sedem pozitivnih primerov so odkrili med rutinskimi vsakodnevnimi testiranjih v zaprtem olimpijskem območju. Dan prej je bil med pozitivnimi Žan Košir.

Matjaž Turel Sportal Zdravnik olimpijske odprave v primeru Žana Koširja verjame v pozitiven razplet skafandri Peking Sportal V slovenski olimpijski odpravi že dva primera okužbe s koronavirusom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin