SiolNET. Sportal ZOI Peking
5,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V slovenski olimpijski odpravi že dva primera okužbe s koronavirusom

5,79

termometer

Žan Košir
Najboljši slovenski deskar Žan Košir je bil ob prihodu na prizorišče olimpijskih iger pozitiven na novi koronavirus in je trenutno v izolaciji. Enako velja tudi za njegovega serviserja Darka Centriha. Oba sta za zdaj brez simptomov in se dobro počutita. Foto: Guliverimage

Potem ko je včeraj v olimpijsko vas v Džangdžjakov na Kitajskem prispel manjši del slovenskih olimpijskih reprezentantov, med katerimi je bil tudi najboljši slovenski deskar Žan Košir, so obvezni testi na novi koronavirus razkrili, da je ravno Košir, ki je bil predviden za zastavonošo na odprtju iger, pozitiven. Med pozitivnimi potniki je tudi njegov serviser Darko Centrih.

Kot so danes zgodaj zjutraj sporočili iz vodstva slovenske olimpijske reprezentance, so sledili navodilom organizatorja in Koširja, ki je bil poleg Ilke Štuhec predviden za zastavonošo na odprtju iger 4. februarja, izolirali. V poznih večernih urah so test ponovili, a je tudi ta žal potrdil okužbo.

Podoben scenarij se je ponovil pri Koširjevem serviserju Darku Centrihu, s to razliko, da je bil njegov drugi test negativen, a je bil potem na tretjem testu spet pozitiven. 

Brez simptomov v izolacijskem hotelu

Tako Košir kot Centrih sta za zdaj brez simptomov in se počutita dobro. Centriha so naknadno premestili v izolacijski hotel, kjer je bil že prej Košir. Hotel je opremljen z internetom, telovadnico ter prostori za športnike in prostočasne aktivnosti. 

covid olimpijske igre Peking Foto: Guliverimage

Olimpijske igre za Koširja še niso izgubljene

Kot so nam pojasnili v slovenski olimpijski reprezentanci, to ne pomeni, da so olimpijske igre za Koširja izgubljene. Ponovno testiranje ima že jutri, testiran bo vsak dan.

"Takoj ko bo imel dva zaporedna negativna PCR-testa, bo lahko zapustil izolacijski hotel in se vrnil v olimpijsko vas," so nam še pojasnili.

Kvalifikacije moških v paralelnem veleslalomu so na sporedu čez 12 dni, v torek, 8. februarja.

Na prizorišču iger tudi večina slovenskih smučarskih tekačev

Danes je na prizorišče olimpijskih iger pripotoval tudi večji del ekipe v smučarskem teku. Kot so sporočili iz OKS, se vsi preostali slovenski športniki na prizorišču (med njimi ni Eve Urevc in Anite Klemenčič, ki bosta zaradi okužbe s koronavirusom na prizorišče prispeli v prihodnjih dneh) počutijo dobro, a po 30-urnem potovanju utrujeno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin