Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2013,
15.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zakopane Jaka Hvala Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec

Četrtek, 10. 1. 2013, 15.23

7 let, 12 mesecev

Zakopane: kvalifikacije prestavljene na soboto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kvalifikacije za sobotno tekmo v smučarskih skokih v Zakopanah so zaradi neugodnih vremenskih razmer prestavljene. Slovenija bo imela po vrnitvi Jurija Tepeša v ognju kar sedem orožij.

Vreme jo je zagodlo organizatorjem tekme svetovnega pokala v Zakopanah, ki so morali odpovedati trening in kvalifikacije. Slednje bodo potekale na dan tekme, torej v soboto, v petek pa bo na sporedu ekipna tekma (ob 17.00). Slovenija bo s finskega Kuusama, kjer je bila edina moštvena tekma letos – v Lillehamerju je bila le tekma mešanih ekip - "branila" tretje mesto.

Janus je tako kljub temu, da so skakalci ostali brez uradnega treninga, okvirno že določil četverico za petkovo ekipno tekmo. Za Slovenijo bodo po vrsti nastopili Tepeš, Kranjec, Hvala in Prevc, a če bi se na jutrišnjem treningu oziroma v poskusni seriji izkazalo, da ima kateri od četverice imenovanih kakšne težave na skakalnici, bo dokončna odločitev o sestavi ekipe padla šele po petkovem treningu. "A mislim, da bo kar tako ostalo," je dejal Janus in dodal, da je bilo res nemogoče izvesti trening in kvalifikacije, saj je veter pihal z vseh smeri.

"Dopoldan smo prišli na skakalnico, a je bil veter preveč spremenljiv. Razmere so bile za skakanje enostavno prenevarne, tako da je žirija tekmovanja sprejela pravilno odločitev. Napoved za naslednje dni je boljša, tako da menim, da s tekmama ne bo težav," je iz Zakopan za sporočil Kranjec, junak minule tekme svetovnega pokala v Wisli, ki jo je končal tik za stopničkami. S četrtim mestom je Kranjec dosegel najboljšo slovensko uvrstitev v svetovnem pokalu to zimo.

Nastop na sobotni posamični tekmi si bodo skušali zagotoviti Jernej Damjan, Anže Semenič, Matjaž Pungertar, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Peter Prevc in Jaka Hvala.

Ne spreglejte