Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2022,
16.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

3

Natisni članek

Fis Sandro Pertile smučarski skoki

Nedelja, 10. 4. 2022, 16.35

2 leti

pri fis ohranjajo prvotni načrt, da se bo sezona svetovnega pokala novembra začela v rusiji

Začetek sezone v Rusiji? Fis trenutno ne išče zamenjave.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

3

Nižni Tagil | Bo Nižni Tagil tako kot lani gostil začetek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih ali bodo pri Fis poiskali zamenjavo? | Foto Guliverimage

Bo Nižni Tagil tako kot lani gostil začetek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih ali bodo pri Fis poiskali zamenjavo?

Foto: Guliverimage

Mednarodna smučarska zveza (FIS) kljub ruski agresiji na Ukrajino za zdaj ohranja prvotni načrt, da bo uvod v novo sezono svetovnega pokala gostila Rusija, natančneje Nižni Tagil. Več podrobnosti o koledarju za novo tekmovalno obdobje naj bi bilo znanih prihodnji teden, o zaključni verziji pa bodo razpravljali na majskem kongresu FIS.

Thomas Thurnbichler
Sportal Poljaki potrdili prihod Avstrijca, ki ve, kje začeti

Medtem ko je FIS po začetku ruske agresije na Ukrajino odpovedala vse tekme nedavno končane sezone na območju Rusije, pa vsaj za začetek nove sezone v smučarskih skokih še nima takega načrta. Nemška in avstrijska televizija ARD in ORF sta pred dnevi poročali, da FIS ni opustila zamisli o organizaciji tekmovanj pod svojim okriljem v Rusiji in Belorusiji.

"Mednarodna smučarska zveza pod vodstvom predsednika Johana Eliascha očitno domneva, da bo vojne v Ukrajine kmalu konec in da se bodo Rusi hitro vrnili v mednarodni tekmovali ustroj. Ni druge razlage, da koledar še vedno vključuje tekmovanja v Rusiji in Belorusiji. Svetovni pokal v smučarskih skokih je tako še vedno predviden za 19. in 20. november v Nižnem Tagilu," so poročanje ARD povzeli pri poljskem skijumping.pl. Nemci so ob tem sicer dodali, da je ob vseh tekmovanjih, predvidenih v državi agresorja, posebna oznaka in da je organizacija teh odvisna od "razmer".

Cene Prevc Planica
Sportal Takoj bi podpisal, da naredijo skakalnico, veliko kot Eifflov stolp #video

Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandro Pertile je za skijumping.pl dejal, da FIS trenutno ne išče zamenjave za Nižni Tagil. A do potrditve končne različice koledarja je še nekaj časa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandro Pertile je za skijumping.pl dejal, da FIS trenutno ne išče zamenjave za Nižni Tagil. A do potrditve končne različice koledarja je še nekaj časa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Poljski portal, specializiran za smučarske skoke, je o tem povprašal direktorja svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandra Pertileja, ki priznava, da FIS trenutno ne išče zamenjave za tekmovanje v Nižnem Tagilu.

"Preliminarni koledar smo izdelali septembra lani. Od takrat delamo na novih različicah. Trenutno imamo več izzivov z ruskimi lokacijami, saj trenutno ne moremo tja. Če sem iskren, je sredi novembra težko najti zasneženo prizorišče. V preteklosti smo na ta datum organizirali tekmovanje v Wisli, vendar je bil za organizatorje precej velik izziv pripraviti ustrezno prizorišče. Lansko zimo smo imeli odličen štart v Rusiji, Ruki in Wisli. Vsi igralci so ga sprejeli pozitivno. Če sezone ne bomo mogli začeti v Rusiji, potem je nesmiselno tvegati drugje," je za skijumping.pl še dodal Pertile.

Ob tem je še dodal, da naj bi maja ali junija razpravljali o tem, kdaj bi se beloruski in ruski športniki in športnice lahko vrnili na tekmovanja. Na majskem kongresu FIS naj bi tudi potrjevali koledarje za naslednjo sezono.

Johan Eliasch
Sportal Ena vožnja v veleslalomu, nočni smuki, ukinitev dveh disciplin
Peter Slatnar
Sportal Peter Slatnar v pričakovanju za mirnejši jutri
Thomas Thurnbichler
Sportal Tajner: Doležala bo zamenjal Thurnbichler. Zveza: Trener še ni znan.
NLB_98A1359_1200x800
Novice Naši orli so leteli visoko in daleč
Zlata Lisica Maribor
Sportal Skrb vzbujajoče novice za Zlato lisico
Ne spreglejte